Konsten att Skriva Rimlig Organiska reaktionsmekanismer

Link: http://www.chem.uky.edu/research/Grossman/textbook.html

(eller, Hur Klarar Din Cumes)

Robert B. Grossman

Den andra upplagan av Konsten att Skriva Rimlig Organiska reaktionsmekanismer är nu tillgänglig! Du kan beställa den från förlaget Springer, Amazon.com, eller andra leverantörer för $64.95 eller mindre. (Shop runt, du kan oftast hitta det på rea någonstans.)

skiljelinje...mål Konsten att Skriva Rimlig Organiska reaktionsmekanismer AWRORM) är att lära eleverna hur man drar rimliga mekanismer för organiska reaktioner, med hjälp av reaktionen villkor och arten av det utgångsmaterial som en grund för den mekanism. Det allmänna synsättet i boken är att klassificera reaktioner enligt deras mekanismer och reaktioner förhållanden under vilka de kan gå vidare, inte enligt de förändringar som de uppnår.

AWRORM s svårighetsgraden är lämplig för studenter som har tagit två terminer i organisk kemi. Det är inte en ny eller kompletterande lärobok för andra organisk kemi, eller är det en referenstext för studenter som redan behärskar alla krångligheter av att skriva mekanismer. AWRORM förutsätter att studenterna har grundläggande kunskaper i de konventioner rita organiska strukturer. Men det förutsätter också att eleverna har haft mycket lite undervisning i mekanistiska begrepp som nucleophilicity, electrophilicity, och den typ av radikal kedjereaktioner.

AWRORM har ett antal funktioner som gör det skiljer sig från alla andra mekanismen läroböcker på marknaden.

  • AWRORM är mycket en praktisk, “how-to” bok som är tänkt att visa eleven hur man ska tänka logiskt och analytiskt om organiska reaktionsmekanismer. Eleverna uppmanas att lära sig hur att dra rimliga ekologiska mekanismer för vissa reaktioner, där mer än en rimlig mekanism som kan skrivas, studerande inte har bett om att lära sig att man är “rätt” och det andra är “fel”. Praktiska råd ges till den student på saker att göra och inte göra vid upprättandet mekanismer. “Vanliga felmeddelanden” är utspridda i hela texten för att varna studenter för att vanliga misstag och för att visa hur de kan undvika dem. Bearbetade och obearbetade exempel på varje mekanistiska typ som presenteras i varje avsnitt så att den studerande utvecklar en känsla för de vanligaste mekanistiska vägar. En översikt av de viktigaste punkter som finns i slutet av varje kapitel.
  • AWRORM är organiserade för att återspegla en tänkande som ett pussel genom att på ett problem. Min filosofi är att ett förslag till organisk kemi mekanism bör flöda naturligt från naturen av råmaterial och reaktionsförhållanden, och boken är upplagd för att återspegla denna filosofi. Till exempel, de flesta läroböcker diskutera electrophilic aromatisk substitution och nucleophilic aromatisk substitution i samma kapitel. Däremot, AWRORM omfattar nucleophilic aromatisk substitution omedelbart efter det omfattar ersättning vid carbonyl föreningar, eftersom de mekanismer som är identiska; electrophilic aromatisk substitution diskuteras i olika kapitel.
  • AWRORM är hårt fokuserade. Diskussioner om teori hålls till ett minimum, om inte teorin innebär ett direkt intrång på hur man skulle rita en mekanism för en reaktion i frågan, och diskussioner om varför reaktioner välja en kurs av många möjligheter är också i allmänhet utelämnats (med några viktiga undantag). AWRORM är definitivt inte tänkta att introducera studenterna till de metoder genom vilka mekanismer som är bestämmas experimentellt (fysikalisk organisk kemi), så ingen diskussion av kinetisk analys, isotop effekter, Hammett tomter, etc. ingår. AWRORM är definitivt inte avsedda för att lära eleverna hur man planerar en syntes.
  • i slutet av varje kapitel finns en omfattande problembild. Alla problem är hämtade från litteraturen. De varierar i svårighetsgrad från lätt till mycket utmanande, men de flesta kan lösas av alla elever (inte bara en mycket begåvad man) som har gjort uppriktiga ansträngningar att behärska materialet. (AWRORM är överlägsen många andra läroböcker i detta avseende.) En facit finns i en separat volym som kan laddas ner direkt från Springer utan extra kostnad, och de lösningar som däri är skrivet på ett sådant sätt att visa eleven hur svaren kan vara förbryllad ut.. nu kan Du arbete AWRORM i slutet av kapitlet problem i ESS Organiska, en Webb-baserad, interaktiv organisk kemi läxor program som berättar för dig varför din mekanism är rimligt eller orimligt utan att ge bort det rätta svaret.
  • Det material som omfattas i AWRORM återspeglar omfattningen av modern organisk kemi. Boken är inte tänkt att vara helt uttömmande, men ett försök görs för att täcka de viktiga delar av organisk syntes. Reaktioner som inte används eller har till stor del ersatt i allmänhet inte diskuteras, och nyare reaktioner och reagenser som ofta nämns. Till exempel, cycloaromatizations diskuteras som en helt ny metod för att generera radikaler. Samtidigt vikten av klassisk kemi i moderna syntesen inte ignoreras.
  • En unik funktion i den här boken bland organisk mekanism böcker är införandet av ett kapitel om övergången-metall-medierad och -katalyserade reaktioner. Kunskap om mekanismerna för dessa reaktioner är nödvändig för att öva organisk kemist, men de är vanligtvis inte diskuteras i organisk kemi läroböcker eller klasser. Metallorganisk läroböcker täcka dessa frågor i detalj, men oftast från perspektivet av en oorganisk kemist, inte från det som en organisk kemist försöker pussel hans eller hennes väg genom en mekanism.

obs!: AWRORM är inte en fysikalisk organisk kemi lärobok! Det är min erfarenhet att elever inte kan lära sig fysikalisk organisk kemi, experimentella metoder som föreslås organiska reaktionsmekanismer är testade, om de inte kan föreslå en rimlig mekanism för en organisk reaktion i första hand. AWRORM är avsedd att användas i en kurs som ingriper mellan sophomore organisk kemi och fysikalisk organisk kemi. Det är inte är avsedd att ersätta läroböcker som Lowry & Richardson, Carey & Sundberg Del Ett, eller Carroll. Många skolor inte erbjuder en kurs i “elektron-driver”, förväntar sig att deras doktorander antingen har lärt sig detta material som en grundutbildning eller för att plocka upp det på sitt eget, och elever vid skolor som dessa skulle ha stor nytta av att studera AWRORM på egen hand.

När du har avslutat sina studier AWRORM, bör du ha en mycket bättre förståelse för varför organiska reaktioner fortsätta på det sätt de gör. Du bör också tycker att det är mycket lättare att klara din cumes (skriftliga examina)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *