Paul Otlet, Pioneer Teabe Haldamine

Link: http://people.ischool.berkeley.edu/~buckland/otlet.html

 

Paul Otlet (portree) on sündinud Brüsselis, Belgias, 1868. Tema raid-raamat Traité de dokumentatsioon. (Brüssel, 1934) oli nii kesk-kui ka sümboolne areng infotehnoloogia – siis nimetatakse “Dokumentatsioon” – esimesel poolel kahekümnendal sajandil. Lisaks, see meenutab meile midagi, mis on liiga laialt unustanud: see, Et selles valdkonnas ei ole elav olemasolu esimestel aastakümnetel kahekümnenda sajandi ja keerukuse kohta teooria-ja infotehnoloogia, mis praegu üldiselt üllatusi inimesed.
Paul Otlet oli kõige keskne tegelane arengu Dokumendid. Ta võidelnud väsimatult aastakümneid kesk-tehnilise, teoreetilise ja organisatsioonilised aspektid probleemiks kesk ühiskonnas: Kuidas teha salvestatud teadmiste kättesaadavaks neile, kes seda vajavad. Ta mõtles sügavalt ja kirjutas lõputult, nagu ta projekteeritud, arendatud ja algatanud ambitsioonika lahendusi tema Instituut Brüsselis.
Lõpu poole tööelu ta kokku oma ideid kaks suurt raamatuid sünteesi Traité de dokumentatsioon 1934. aastal ja Monde: Essai d’universalisme 1935. Viimastel aastatel on huvi Otlet töö. 1989. aastal Traité, nii et pikk välja printida, oli kordustrükk. 1990. aastal tema biographer, Prof W. Boyd Rayward, Ülikooli Uus-Lõuna-Wales, avaldas kommenteeritud tõlge inglise keelde valik Otlet parimad kirjutised: Otlet, Paul. Rahvusvaheline Organisatsioon ja Teadmiste Levitamine: Valitud Esseed. (FID 684). Amsterdam: Elsevier, 1990.
Nüüd Otlet oma ideid ja kirjutised on jälle aktiivne koostisosa information science, millel on ajaloolist huvi ja ka kaasaegse huvi seoses, näiteks, laadi dokumendid ja hypertext. See on nüüd sajandi kuna Otlet ja LaFontaine hakkas oma ambitsioonika programmi, mis jätkub nii Rahvusvahelise Föderatsiooni Teavet ja Dokumente, FID. (Kohandatud Eessõna hispaania väljaanne Otlet Traité). Otlet ja LaFontaine olid ka aktiivne asutamisest Liidu Rahvusvaheliste Liitude.
Otlet on arhiivid ja muuseum on nüüd jälle juures Rue des Lõigud 15, B-7000 Mons,Mons, Belgia, nagu Mundaneum, kus on hakanud avaldama teadusuuringuid põhineb nende arhiivide, eriti% ans de l’Office International de Bibliographie : 1895 – 1995 ; les premisses du Mundaneum. – Mons : Väljaanded Mundaneum, 1995. ISBN 2-930071-05-2. (Ülevaade saksa).
Nimekirja valitud kirjutised umbes Otlet, tema töö ja tema õigusjärglased.
– Alex Wright. Kataloogimise Maailma: Paul Otlet ja Sünni infoajastul. Oxford University Press, 2014.
– Erilist probleemi Otlet Riikidevahelised Ühendused, 2003, nr 1-2. pdf
– Francoise Levie: L ‘ homme qui voulait classer le monde [mees, kes tahtis classifiy, et maailm]. Elulugu ja dokumentalistika.
– Rayward ‘ 1975 elulugu on nüüd saadaval internetis aadressil http://hdl.handle.net/1854/3989
– Dokumentaalfilm, mida B. Rayward (räägib inglise keeles) ja F. Fueg (rääkides prantsuse): Alle kennis van de wereld (Noorderlicht, 9). Kättesaadav aadressil http://archive.org/details/paulotlet.
– Wry kommentaar Prantsusmaalt: Kui Ameerika avastab, Paul Otlet.

Leave a Reply