William Behnes (?1791 – 1864)

Link: http://www.victorianweb.org/sculpture/behnes/

Elulugu

vanim poeg saksa klaver-tegija ja tema inglise naine, William Behnes on sündinud Londonis, võib-olla 1791 (ristimise arvestust, St Mary ‘ s, on Marylebone, lisada üks William Bennes sündinud detsembris, et aasta). Ta kasvas üles ja läks joonistus kooli Dublinis, kuid kantud Royal Academy Schools 1813, keerates skulptuur ja võitnud mitmeid medaleid seal. Ta sai “teine ainult Francis Chantrey nagu Inglismaa kõige viljaka ja eduka portree skulptor” (Stocker). Arvamus Henry Weekes, kes töötas nii, Behnes oli tegelikult parem skulptor, tema juhid võttes “suuremat vabadust käitlemise, vähem mannerism, rohkem erinevaid ja suurem erinevus iseloomu” (qtd. selles Stocker). Kuid tal puudus Chantrey on isikuomaduste (Chantrey, näiteks, sai sõpradega sitters nagu James Watt), ja pärast kulutuste palju raha, millega kohandatakse ruume, Soho arvesse stuudio, ta spiralled alla, ilmselt arvesse juua, samuti võla. Benedictus Loe värvid kurb pilt temast, “leidis üks öösel sõna otseses mõttes vihmaveerennid koos threepence taskus,” ja surnud lähedal Middlesexi Haigla (50). Üks tema probleeme olnud teha studio kõrge tema jaoks piisavalt tööd väga suured kujud — sellised olid nõuab see erilist kunsti.

Ikka, Behnes oli nii mõjukas ja uuenduslik skulptor. Ta oli mingi kuulus õpilaste, sh George Frederic W ja Thomas Woolner, ja üks tema assistendid olid John Henry Foley ja Musgrave Lewthwaite Watson, samuti Weekes ise. 1819, kui ikka oma kahekümnendates, ta võitis kuldmedali alates Society of Arts “leiutas vahendi üle punkte marmortahvlil” (qtd. selles Stocker) ja mitmed tema teosed on murrangulise mingil moel. Näiteks, tema kuju Sir Robert Peel Leeds (1852) on tähtis, sest see oli üks väga varasest monumendid riigimehe ja ka (jälle vastavalt Stocker) “esimesed suuremahulised pronks, valatud ühes tükis Suurbritannias.” Aga, ta on rohkem tuntud, mõned trahvi büstid, tema kuju William Babington St Paul ‘ s Cathedral (1837), ja tema kuju Sir Henry Havelock Trafalgar Square (1861). Stocker kirjeldatakse seda viimast pigem pool-südamest, kui “stolidly pädev näide realism,” kuid kuna tema positsiooni, on see siiski ilmselt tema kõige kuulsam töö. Võib-olla see on “stolidly pädev”, sest see oli ka murrangulise: see oli esimene kuju tuleb skulptor alates foto (Bullus ja Asprey 236). — Jacqueline Banerjee

 

Teoste

Viited

Bullus, Claire ja Robert Asprey. Kujud Londoni (Fotograafia Dennis Gilbert.) London & New York: Merrell, 2009.

Vaata, Benedict. Victoria Skulptuur. New Haven & London: Yale ‘ i, 1982.

Stocker, Mark. “Behnes, William (1791×7-1864).” Oxford Dictionary of National Biography. Online-ed. Vaadatud 24. Jaanuar 2010.

Leave a Reply