Populatsiooni Kontrolli ja Tagajärjed Hiina

link: http://maps.unomaha.edu/peterson/funda/sidebar/chinapop.html

Piirjoon

  1. seotud Probleeme ülerahvastatus
  2. Rahvastiku poliitika
    • Hiina elanikkonnast kontrolli poliitika
    • Muud populatsiooni kontrolli meetodid
  3. Probleeme, mis on seotud rahvastiku poliitika
  4. Sotsiaalsed ja poliitilised tagajärjed
  5. Sotsiaalset ja majanduslikku kasu
  6. Tulevik tulemused

Seotud probleeme ülerahvastatus. Hiina on suurim rahvastiku maailmas, mis hõlmab 1,2 miljardit või kakskümmend üks protsenti maailma rahvastikust (P. R. B. 7). Hiina näod tõsised sotsiaalsed ja majanduslikud probleemid, mis on seotud ülerahvastatuse lähiaastatel. Liiga asustatud piirkondades kaasa tuua lagunemist, maa ja ressursside, saaste ja kahjulik elutingimusi. Hiina valitsus on püüdnud leida lahendust probleemile, suurendada elanikkonna mõõdukas edu.

Hiina elanikkonnast kontrolli poliitika., Et Hiina valitsus on kasutanud mitmeid meetodeid, et kontrollida rahvastiku kasvu. 1979. aastal hakkas Hiina ühe lapse kohta perepoliitika” (Juali Li 563). See poliitika märkis, et kodanikud peavad saama sünnitunnistus enne sündi oma lapsi. Kodanikel oleks pakkunud erilist kasu, kui nad leppisid kokku, et on ainult üks laps. Kodanikke, kes ei ole rohkem kui üks laps, kas maksustatakse summa, kuni viiskümmend protsenti oma sissetulekust, või karistada töökoha kaotuse või muu kasu (Hilali 10). Lisaks planeerimata rasedus või raseduse ilma nõuetekohase loata oleks vaja lõpetada (Hilali 9). 1980. aastal sünni-kvoodi süsteem loodi selleks, et jälgida elanikkonna kasv(Jiali Li 563). Selle süsteemi kohaselt valitsuse eesmärgiks on seatud eesmärgid iga piirkonna jaoks. Kohalikud ametnikud olid peamiselt vastutavaks teha kindel, et rahvastiku kasv kokku ei ületa eesmärgi eesmärke. Kui sihtmärk eesmärgid ei ole täidetud, kohalike ametnike karistati seaduse või kaotus privileegid.

Muud populatsiooni kontrolli meetodeid. Muid meetodeid, mida on kasutatud Hiina valitsuse poolt, et piirata kasvav elanikkond moodustab kokku hõlmavad rasestumisvastaseid programmid ja majanduslikud muutused. Esimestel ’80-ndatel, steriliseerimine sihtmärk eesmärgid olid seatud ja kohustuslikuks inimestele, kellel oli kaks last (Hilali 19). Oma haripunkti aastal 1983, munajuhade ligations, vasectomies, ja abordid oli kolmkümmend viis protsenti kogu rasestumisvastaseid meetodeid (Hilali 20). Lisaks on majanduse muutunud eelkõige põllumajanduse, tööstuse (Hilali 22). Valitsus kasutas seda oma eelise; levib seisukohal, et majanduskasvu takistaks rahvastiku kasv (Hilali 22).

Probleeme, mis on seotud rahvastiku poliitikat. on olnud palju probleeme, mis on seotud poliitika ja programmid loodud Hiina ametnikud. Esiteks, need programmid on raske ellu viia ja neil oli vähe edu. Kohalike ametnike eest majanduskasvu kokku, on võltsitud aruandeid, et vältida karistus (Zeng Yi 29). Seega, see on kaasa toonud underreporting arv sünde nii palju kui kakskümmend seitse protsenti, 1992. aastal (Zeng Yi 32). Lisaks vastavust sünni-kvoodi süsteem on olnud madal. Kui 14,808 imikuid, kes on sündinud 1980-1988, ainult umbes pool on juriidiline sündi loa(Jiali Li 567). Nende sündinud lubada, kaheksakümmend kaheksa protsenti olid esimesena sündinud laste rühmadesse (Jiali Li 567). Lisaks, läbi teise sündinud lapsed, vaid üksteist protsenti olid lubatud (Jiali Li 568). Lõpuks, inimesed maapiirkondades, kes sõltuvad võttes suuremate perede, et aidata talud, on õnnestunud leida viise ümber sünni-kvoodi süsteem (Hilali 13).

Sotsiaalsed ja poliitilised tagajärjed. Hiina valitsus on ka pidanud tegelema poliitilise ja sotsiaalse murrangu tagajärjel tema range poliitika. Ameerika Ühendriigid, nagu ka paljud teised riigid, on avalikult väljendanud oma halvakspanu Hiina juhid nende steriliseerimise poliitika, (Hilali 20). Lisaks, Hiina kodanikel on retaliated koos vägivalda, mis on seotud ühe lapse poliitika (Hilali 25). Lõpuks, kultuuri eelistamine pojad on viinud suure hulga juhtudest naine lapse (Hilali 21). Selle tulemusena Hiina valitsus on olnud lõõgastuda poliitika lisada “tütar-ainult-leibkond” poliitika, mis võimaldab maaelu paarid, mille esimene tütar olema lubatud on teine laps (Jiali Li 569).

Sotsiaalset ja majanduslikku kasu. viimase viiekümne aasta jooksul, Hiina on tõstnud elatustaset, hoides kasvukiiruse alla. Juurdepääs loodusvaradele on hüppeliselt kasvanud alates 1980. aastast. Vastavalt Riigi, Perekonna Planeerimise Komisjon, leviala kraanivesi on suurenenud kaheksakümmend neli protsenti, et üheksakümmend neli protsenti viimase viieteistkümne aasta jooksul. Lisaks leviala maagaasi tõusnud kuusteist protsenti seitsekümmend kolm protsenti. Lisaks, tervisekindlustuse on laiendatud, et hõlmata sündi kindlustus-ja töötajatele hüvitist emad, kes järgivad Hiina sündi poliitika (SFPC). 1998. aastal üheksateist % Hiina elanikkonnast kasutas seda poliitikat. Muud hüvitised hõlmavad suureneb, keskmine eluiga alates kolmkümmend viis aastat 1949. aasta seitsekümmend aastat 1996. aastal ning vähendab imikute suremus alates kakssada ühe tuhande kuni kolmkümmend kolm eurot üks tuhat (SFPC).

Tuleviku tulemusi. Tõsiseid reforme on vaja, et tagada Hiina elanikkonnast ei edasi kasvada. Paremat poliitikat, rohkem haridust, ja linnastumine võiks aidata Hiina, et saavutada elanikkonna eesmärk eesmärke. Alates 1980. aastast, Hiina on mõistnud, kui oluline on koostöö asutustega, ja see on loodud Elanikkonna ja Teavet Research Center (SFPC). See amet, koos teistega, vastutab koguda teavet rahvastiku kokku ja aitavad valitsusel ellu viia poliitikat (SFPC). Prognoositav kasv Hiina elanikkonnast on hinnanguliselt ligikaudu 1,5 miljardit, siis 2025. aastal (P. R. B. 7). Need arvud on jätkuvalt tõusuteel, ning sotsiaalne ja majanduslik koormus jätkab katk kõigile, kes elavad Hiinas.


Küsimused aruteluks: Kuidas teooria logistiline elanikkonna suhtes liiga asustatud piirkondades? Selgitada poliitiliste mõjudega, mis on seotud ülerahvastatus. Vahet plusse ja miinuseid kohustuslik rasestumisvastaseid ja steriliseerimine taktika.


Kirjandus:

Hilali, A. Z. “Chinaís Rahvastiku Kasv: Poliitika ja Väljavaated.” Hiina Raport 33.1 (1997): 1-34.

Jiali Li. “Chinaís Ühe Lapse Poliitika: Kuidas ja Kui Hästi On See Töötas?” Rahvastiku ja Arengu Läbi 21.3 (1995): 563-585.

Rahvaarv Reference Bureau. Maailma Rahvastiku Andmete Leht. Washington, D.C.: “Population Reference Bureau, 1999.

Riigi pereplaneerimise Komisjoni ja Hiina. www.sfpc.gov.cn.

Zeng Yi. “On Viljakuse Hiinas 1991-92 Tunduvalt väiksem Asendamine Tasandil?” Rahvastiku-Uuringute 50.1 (1996): 27-34.

Leave a Reply