Het maken van midi-bestanden

Link: http://www.classicalguitarmidi.com/about_midi.html

Definitie van MIDI – MIDI staat voor Musical Instrument Digital Interface. Maar het is niet een tastbaar object, een ding te worden gehouden. MIDI is een communicatieprotocol waarmee elektronische muziekinstrumenten met elkaar communiceren. de Geschiedenis van MIDI – MIDI is ontstaan in 1980 door bedrijven de productie van elektronische instrumenten (bijv. music synthesizer) in een poging om het standaardiseren van de uitwisseling van real-time informatie tussen de muziekinstrumenten. In plaats van het opnemen van geluid van golven als in WAVE-formaat, informatie zoals “middle C-toets was gewoon te sterk ingedrukt”, “een toets is net vrijgegeven”, … “12e timbre” worden gecodeerd. Populaire en avant-garde artiesten zowel op de gewenste “laag” hun nieuwe sound creations, spelen twee geluiden samen aan het maken van een “grotere” geluid. Hoewel dit mogelijk was, tot op zekere hoogte in een multi-track recording studio, gelaagdheid niet gerealiseerd kunnen worden op de weg. Een paar synthesizer ontwerp technici van verschillende fabrikanten dan bij elkaar om te discussiëren over een idee dat ze gedeeld. Ze notities een paar opmerkingen, die beschouwd worden een paar opties, en de actie terug naar hun design labs voor het maken van deze communicatie methode. Ze bleek hun resultaten op de eerste Noord-Amerikaanse Muziek Fabrikanten show in Los Angeles in 1983. De eenvoudige demonstratie verbonden twee synthesizers, die niet zijn geproduceerd door hetzelfde bedrijf, met twee kabels. Een vertegenwoordiger van een bedrijf speelde toen een van de synthesizers terwijl een verbaasd publiek gehoord geluid. Het proces werd daarna in omgekeerde volgorde te tonen de twee-weg aard van de communicatie. Andere variaties werden geïllustreerd, en de rest is de muziek geschiedenis. De Methode van MIDI – Veel op dezelfde manier dat twee computers communiceren via modems, twee synthesizers communiceren via MIDI. De informatie die wordt uitgewisseld tussen twee MIDI-apparaten is het muzikale in de natuur. MIDI-informatie vertelt een synthe – tizer, in zijn meest elementaire modus, wanneer te starten en te stoppen met het spelen van een specifieke opmerking. Andere informatie die gedeeld is inclusief het volume en de modulatie van de opmerking, indien van toepassing. MIDI-informatie kan ook worden meer specifieke hardware. Het kunnen vertellen van een synthesizer te veranderen, geluiden, master volume, modulation-apparaten, en zelfs hoe om informatie te ontvangen. In de meer geavanceerde toepassingen, MIDI informatie te kunnen geven aan het starten en stoppen van een song of de gegeven positie in een song. Meer recente toepassingen zijn het gebruik van de interface tussen computers en synthesizers te bewerken en op te slaan geluid van de informatie voor de synthesizer op de computer. De basis voor de MIDI-communicatie is de byte. Door een combinatie van bytes van een enorme hoeveelheid informatie kan worden overgedragen. Elke MIDI-commando heeft een specifieke reeks bytes. De eerste byte is de status byte, die vertelt het MIDI-apparaat de functie uit te voeren. Gecodeerd in de status-byte is het MIDI-kanaal. MIDI werkt op 16 verschillende kanalen, genummerd van 0 tot 15. Alleen de status-byte is het MIDI kanaal nummer gecodeerd. Alle andere bytes verondersteld worden op het kanaal wordt aangegeven door de status-byte tot een andere status byte is ontvangen. Sommige van deze functies aangegeven in de status-byte zijn Let op, Let Op Off, System Exclusive (SysEx), Patch Wijzigen, enzovoort. De Opmerking Over de status-byte vertelt het MIDI-apparaat om te beginnen met klinkende een opmerking. Twee extra bytes nodig zijn, een pitch byte, die vertelt de MIDI-apparaat opmerking te spelen, en een snelheid van byte, die vertelt het apparaat hoe luid de noot speelt. Software / Sequencer geschiedenis Hoewel er werden zaken als analoge sequencer de sequencer niet echt tot zijn recht komt tot de uitvinding van de MIDI. Een sequencer kunt u te nemen, te bewerken en af te spelen met de parameters van een muzikale performance. De basis van het concept is dat van een player piano of een ander instrument Een sequencer geen geluiden opnemen op geen enkele manier. In plaats daarvan maakt, worden de MIDI-data. Wanneer je het afspelen van de sequence, uw geluid module zullen de noten spelen met dezelfde timing en dynamiek die je gaf hen wanneer u opgenomen. Waarom record op deze manier, in plaats van het gebruik van tape? Bewerken. Zodra u het opnemen van een track op analoge tape, is er weinig dat u kunt doen om het te veranderen, andere dan het knippen en plakken van de secties van de tape. Met een MIDI-prestaties, kunt u dit wijzigen in elke manier die je wenst, na het feit. U kunt wijzigen: het geluid van een instrument naar een ander; transponeren de toonhoogte zonder dat de snelheid, het tempo, zonder dat de toonhoogte; juist de verkeerde noten; toevoegen of wijzigen van dynamiek. Alle MIDI-gebeurtenissen kan worden gewijzigd op de manier u van het houdt. Er zijn twee soorten van sequencers, hardware en software. Hardware sequencers zijn meestal kleine zwarte dozen gewijd aan de taak van sequencing. De advantagesof deze dozen zijn ze draagbaar zijn en rijklaar is en minder duur dan het kopen van een computer systeem. Software-sequencers zijn natuurlijk programma ‘ s die u kunt kopen voor uw computer. Computer-monitoren geven een grotere hoeveelheid informatie dan de kleine Led of Lcd ‘ s die gemeenschappelijk zijn aan de hardware sequencers. Dit maakt het sneller en gemakkelijker. Enkele andere voordelen, meer geheugen, meer flexibiliteit, aanpassen aan uw eigen stijl en de mogelijkheid om af te drukken. Zowel de hardware als de software ware sequencers van alle soorten zijn vergelijkbaar doel, concepten en functies. de Computer op basis van sequencing Computer-gebaseerde software-sequencing programma ‘ s hebben veel voordelen. Maar er zijn een paar nadelen. Draagbaarheid is. Tenzij u al in het bezit van een computer, de kosten kunnen worden een andere. Als u niet met een computer kunnen omgaan, er is een steile leercurve. Maar de voordelen zijn groot. Er kan veel meer informatie op het scherm, zodat het bewerken, sneller en gemakkelijker. Meer flexibiliteit en controle over veel functies zoals bestands beheer, maken van dit type van sequencing de voorkeur. Toch reeksen een muziek-score is een zeer lange baan, wordt alles op de score moet worden ingevoerd, noot na noot, variaties van het tempo, volume, etc. het Overbrengen van uw bestanden op het Web De rol van de Internet Service Provider (ISP) de Overdracht van uw midi-bestanden naar het web is niet moeilijk, maar sommige regels moeten worden fiollowed. De MIDI-systeem is uitgegroeid tot common genoeg dat alle ISP moet ondersteunen .Echter, elke PROVIDER heeft zijn eigen instellingen en stuur de webmaster van de MIDI-bestanden volgens sommige extensies als “audio/midi, audio/x-midi, audio/x-midden, etc. Afhankelijk van de extensie die wordt gebruikt, kunnen er problemen optreden. Volgens Charles Belov, 90% van de problematische MIDI-bestanden (niet-afgespeelde op Netscape of Explorer ) blijkt te worden veroorzaakt door een defecte extensie type wordt bepaald door de ISP. Ik had dat probleem bij mijn bezoekers van het gebruik van Netscape kon niet luisteren naar mijn MIDI-bestanden.Een ISP moet gebruiken “audio/midi” of “audio/x-midi-instellingen voor de “*.MID” – extensie, geen anderen.

Een andere instelling type naast “audio/midi” en “audio/x-midi” is niet standaard en zal leiden dat iemand (webmeister of web surfer) een probleem. Sommige luisteraars konden worden uitgesloten.

de naam van uw midi-bestanden

Dat is de andere belangrijke bron van fout. Wanneer u een naam voor uw bestanden, niet insluiten ruimtes in uw bestanden namen. Anders, is waarschijnlijk de oorzaak van de problemen van erkenning door de browsers. Er wordt gesuggereerd eerder voor het uitvoeren van de woorden aan elkaar of zet underscores in de plaats van de spaties.

Copyright François Fauconnier 1998-2018

Leave a Reply