WebSite Ontwikkeling Leven Cyclus

Link: http://www.merttol.com/articles/web/web-site-development-life-cycle.html

In de traditionele “waterval” model van de ontwikkeling van het systeem, elke fase moet klaar zijn voor een volgende fase kan beginnen. Hoewel de ontwikkeling van het web is over het algemeen niet zo eenvoudig is als dit diagram maakt het kijken, we moeten nog steeds juist elke fase individueel, voordat we kunnen begrijpen hoe ze in elkaar passen voor een webdesign project.

 

Haalbaarheid

 1. Doelte Beslissen of een website nodig, of een bestaande web als het interviewen van de organisatie van de site moet worden gewijzigd. Indien “ja” bepaling van ruw kosten en baten.
 2. Belangrijkste ToolsFeit-het verzamelen van technieken zoals het interviewen van de organisatie, het management en de voorgestelde bezoekers.Kosten-baten analyse die beziet of de voordelen zijn de moeite waard de kosten.

Analyse

 1. Doelhet Bepalen van het doel, de doelgroep, en de voorgestelde inhoud en de functionaliteit voor de gehele site. In het kort, om te beslissen wat nodig is.
 2. Belangrijkste ToolsFeit-het verzamelen van technieken.Een kosten-batenanalyse.Voorlopige site architectuur-modellen.

Design

 1. Doelhet Ontwerpen van een website (zowel organisatorisch en visueel) die voldoet aan de vereisten bepaald in de fase van de analyse. Kortom, het creëren van een “hoe”, dat zorgt voor de “wat” uit de analyse fase.
 2. Belangrijkste ToolsSite-architectuur-modellen.HTML, CSS, JavaScript en geïntegreerde ontwikkeling van het web-omgevingen (zoals Adobe Dreamweaver) voor de site prototyping.Beeldbewerkingsprogramma ‘ s zoals Adobe Photoshop of Fireworks voor het maken van de site graphics.

de Bouw en het Testen

 1. DoelBouwen en testen van de website. (Merk op dat de bouw en het testen niet kan worden gescheiden in onafhankelijke fasen, omdat het testen moet beginnen zodra de eerste paar regels code worden geschreven. Op die manier problemen worden geïdentificeerd vroeg in het proces, in plaats van aan het einde, als de hele site, kan tot die belangrijke aanpassingen te corrigeren die problemen.)
 2. Belangrijkste ToolsHTML, CSS, JavaScript en geïntegreerde ontwikkeling van het web-omgevingen (zoals Adobe Dreamweaver) voor de site prototyping.Beeldbewerkingsprogramma ‘ s zoals Adobe Photoshop of Fireworks voor het maken van de site graphics.Toegankelijkheid validators.Live testen met toekomstige bezoekers.

Starten

 1. Doelhet Uploaden van de site naar de server, het uitvoeren van laatste site-tests, en dat de site live.
 2. Belangrijkste ToolsFTP of het equivalent daarvan.

Onderhoud

 1. DoelRepareren, upgraden, en de vernieuwing van het systeem als dat nodig is.
 2. Belangrijkste ToolsAlle tools die worden genoemd in de voorafgaande fasen.

Ja, we volgen nog steeds het waterval model voor de high-proces op het niveau van web design; de meeste van de algemene site-analyse en het ontwerp is inderdaad gedaan voor veel bouw begint. Maar de bouw-en testfase ook de taken die normaal deel uitmaken van de onafhankelijke analyse en ontwerpfase. Dit is omdat veel van de analyse en het ontwerp voor de individuele pagina ‘s is uitgesteld tot de bouw-en testfase voor die pagina’ s, aangezien elke pagina heeft een unieke eisen dat vaak niet kan worden vastgesteld tot het in aanbouw is.

Het resultaat is dat elke pagina heeft zijn eigen miniatuur van de levenscyclus.

Elke pagina wordt vertegenwoordigd door een concentrische cirkel, en elke pagina vordert, worden door haar eigen analyse, het ontwerp en de bouw-en testfase. Nu, al de fasen zijn nauw verbonden met alle van de andere fasen. Dus, om een fijne technische glans op het bouwen van een website is een iteratieve en recursieve in plaats van strikt sequentieel.

Het iteratieve karakter van de web site bouw betekent ook dat we soms nodig hebben om opnieuw een pagina dat we dachten dat we al voltooid had. Als een resultaat hiervan is dat we vaak gaan achteruit, niet alleen vooruit. Bijvoorbeeld, meerdere pagina ‘s zijn zo nauw verbonden dat geen van hen kan worden afgerond totdat ze allemaal zijn afgerond, zoals het geval zou zijn met meerdere pagina’ s van een shopping-cart toepassing. Al met al, het maken van een website is inderdaad een spiraal, herhalende proces.

Leave a Reply