We Hebben Het Gehaald

Link: http://econfaculty.gmu.edu/wew/articles/03/madeit.html

geschreven door Dr. Walter E. Williams
Wanneer iemand zegt dat dit of dat overheidsprogramma absoluut noodzakelijk is, vraag ik me altijd af: “wat deden mensen en hoe overleefden ze voor het programma?”Als iemand zegt dat voedselbonnen absoluut noodzakelijk zijn voor het overleven van arme mensen, vraag ik me af hoe Amerika’ s miljoenen arme immigranten het gemaakt hebben? Tenzij ik iets gemist heb, is massale honger geen deel van onze geschiedenis. Was er een stealth voedsel Postzegel programma tijdens de 17 en 18 honderden? Dan is er de vraag: hoe zijn we erin geslaagd om ‘ s werelds grootste steden te bouwen zonder de hulp van de 1965-gecreëerde VS Ministerie van huisvesting en Stadsontwikkeling? Zijn steden daarna slechter af of beter af geworden? Of, hoe zijn we erin geslaagd om energie te produceren om de rijkste economie van de wereld te voeden voor de oprichting van het Ministerie van energie in 1977?

Onlangs ontving ik een e-mail met de titel: “We Made It.”Het had te maken met de federale veiligheids edicten van agentschappen zoals de U. S. Product Safety Commission opgericht in 1972 en de U. S. Department of Transportation opgericht in 1966. Het Congres heeft deze en andere instanties opgericht om “het publiek te beschermen tegen onredelijke risico’ s van letsel en overlijden.”Zo werden speelgoed, babybedjes, kinderzitjes en kinderveilige medicijnflessen geregeld. Gezien het feit dat we bijna 200 jaar een natie waren voordat het Congres ons begon te beschermen tegen” onredelijke risico ‘s van verwondingen en doden”, is een natuurlijke vraag hoe we erin zijn geslaagd om te overleven en te groeien van een bevolking van 4 miljoen naar de 280 miljoen van ons vandaag?

Volgens de auteur van mijn e-mail, als we naar Washington luisteren, zouden degenen onder ons die er nog waren, die kinderen waren in de jaren 40, 50 en 60, waarschijnlijk dood moeten zijn. Toch zijn er 58 miljoen van ons, geboren in 1945 of eerder, die nog steeds schoppen. Onze ouders lieten ons slapen in loden verf. Ze Reden Ons rond in auto ‘ s die geen veiligheidsgordels of airbags hadden. Ze lieten ons fietsen zonder helmen, net zoals volwassenen op motoren reden zonder helmen. En horror van verschrikkingen er waren geen kindveilige medicijnflessen die, tussen haakjes, soms zo moeilijk te openen zijn dat sommige mensen hun kinderen oproepen om ze te openen. Het feit dat deze veiligheidsedicten een aantal levens hebben gered en sommige verwondingen hebben voorkomen, rechtvaardigt ze niet meer dan het opleggen van dat, omdat sommige Amerikanen hoofdpijn hebben, aspirine in de watervoorziening.

In een vrije samenleving heeft de overheid de verantwoordelijkheid om ons te beschermen tegen anderen, maar niet tegen onszelf. Voordat de overheid ons beschermde tegen onszelf, hadden we een grotere mate van bescherming tegen anderen. De kinderen van gisteren reden op hun fiets of liepen naar het huis van een vriend, klopten op de deur en lieten zichzelf binnen. Veel families sloten geen deuren tot het laatste familielid thuis was voor de avond, en dat deden ze in arme buurten zoals waar ik opgroeide.

Gisteren, toen we naar school gingen, maakten de ouders zich zorgen dat we veilig de straat overstaken. De ouders van vandaag hebben een andere reeks van zorgen, zoals of hun kind zal worden neergeschoten, gestoken, beroofd, verkracht of gegeven drugs op school. In de jaren voor 1960 waren buurten, inclusief arme buurten, veilig genoeg voor vrouwen om na het donker op straat te lopen. In feite, in plaatsen als Harlem, New York, hete, vochtige nachten zagen kinderen en volwassenen slapen op brandtrappen en daken. Hetzelfde vandaag doen kan leiden tot arrestatie voor poging tot zelfmoord. Over misdaad gesproken, als kinderen een ruzie hadden met de wet, onze ouders kozen de kant van de politie.

Vraag je je niet af hoeveel Amerikanen het gered hebben zonder de onderdrukkende, zorgzame, nanny regering van vandaag?

Walter E. Williams
c22-03
21 juli 2003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *