Italiaanse Immigratie

Link: http://www.digitalhistory.uh.edu/voices/italian_immigration.cfm

Meer Italianen hebben naar de Verenigde Staten gemigreerd dan enige andere Europeaan. Armoede, overbevolking en natuurrampen hebben de Italiaanse emigratie gestimuleerd. Vanaf 1870 steeg de Italiaanse geboortecijfers en daalde het sterftecijfer. De druk op de bevolking werd sterk, vooral in de Mezzogiorno, de Zuidelijke en armste provincies van Italië. In 1900 was het analfabetisme in Zuid-Italië 70 procent, tien keer zo hoog als in Engeland, Frankrijk of Duitsland. De Italiaanse regering werd gedomineerd door noorderlingen, en zuiderlingen werden getroffen door hoge belastingen en hoge beschermende tarieven op Noordelijke industriële goederen. De zuiderlingen hadden ook te lijden onder een schaarste aan cultuurgrond, bodemerosie en ontbossing, en een gebrek aan kolen en ijzererts dat de industrie nodig had.

In tegenstelling tot de Ierse katholieken, leden Zuid-Italianen aan uitbuiting door mensen van dezelfde nationaliteit en religie. In plaats van tot groepssolidariteit te leiden, leidde deze situatie tot een afhankelijkheid van familie, familie en dorpsbanden. Het leven in het zuiden draaide om la famiglia (het gezin) en l ‘ ordine della famiglia (de regels van het familiegedrag en verantwoordelijkheid).

Natuurrampen rockten Zuid-Italië in het begin van de 20e eeuw. De Vesuvius brak uit en begroef een stad in de buurt van Napels. Toen barstte de Etna uit. Toen in 1908 een aardbeving en vloedgolf door de straat van Messina stroomde tussen Sicilië en het Italiaanse vasteland, waarbij alleen al in de stad Messina meer dan 100.000 mensen om het leven kwamen.

Italianen hadden een lange geschiedenis van migratie naar het buitenland als een manier van omgaan met armoede en ontwrichting. In de 19e eeuw trokken meer Italianen naar Zuid-Amerika dan naar Noord-Amerika. De eerste Italiaanse immigranten naar de Verenigde Staten waren Noord-Italianen, die prominent werden als fruithandelaren in New York en wijnboeren in Californië. Later kwamen steeds meer migranten uit het zuiden en de gemeenschappen en instellingen die zij vormden weerspiegelden de fragmentatie van de regio. Italiaanse immigranten richtten honderden onderlinge hulpmaatschappijen op, gebaseerd op verwantschap en geboorteplaats.

veel Italiaanse immigranten waren nooit van plan om permanent in de Verenigde Staten te blijven. De terugkeer naar Italië varieerde tussen 11 en 73 procent. In tegenstelling tot de meeste eerdere immigranten naar Amerika, wilden ze niet te boeren, wat impliceerde een permanentie die niet in hun plannen. In plaats daarvan gingen ze naar steden, waar arbeid nodig was en de lonen relatief hoog waren. In de verwachting dat hun verblijf in Amerika kort zou zijn, leefden Italiaanse immigranten zo goedkoop mogelijk onder omstandigheden die door autochtone gezinnen als ondraaglijk werden beschouwd.

Italiaanse immigranten waren vooral geneigd om zware bouwbanen te nemen. Ongeveer de helft van alle late 19e-eeuwse Italiaanse immigranten waren handarbeiders, vergeleken met een derde van hun Ierse en een zevende van hun Duitse tegenhangers. De Italianen groeven tunnels, legden spoorlijnen, bouwden bruggen en wegen en bouwden de eerste wolkenkrabbers. Al in 1890 was 90 procent van de werknemers van de openbare werken in New York City en 99 procent van de straatwerkers in Chicago Italiaans. Veel Italiaanse immigrantenvrouwen werkten, maar bijna nooit als huishoudster. Velen namen stukwerk in hun huis als een manier om de tegenstrijdige behoeften te verzoenen om geld te verdienen en een sterk gezinsleven te onderhouden.

Voor Italianen, net als andere immigrantengroepen, politiek, entertainment, sport, misdaad, en met name kleine bedrijven diende als ladders for upward mobility. Italiaanse Amerikaanse politici werden echter gehinderd door een gebrek aan etnische samenhang. Italiaanse Amerikanen bereikten een opmerkelijk succes in zowel klassieke als populaire muziek. Italiaanse Amerikanen waren bijzonder succesvol in gebieden die geen uitgebreide formele opleiding zoals verkoop en kleine bedrijven eigendom. Zij waren meestal ondervertegenwoordigd in beroepen waarvoor een uitgebreide opleiding nodig was.

voor veel Italiaanse immigranten kon migratie naar de Verenigde Staten niet worden geïnterpreteerd als een afwijzing van Italië. In werkelijkheid was het een verdediging van de Italiaanse manier van leven, want het naar huis gestuurd geld hielp om de traditionele orde te behouden. In plaats van permanente huizen te zoeken, wilden ze een kans om te werken voor de kost, in de hoop om genoeg geld te besparen om terug te keren naar een beter leven in het land van hun geboorte.

historici gebruiken de term” vogels van passage ” om immigranten te beschrijven die nooit van plan waren om de Verenigde Staten hun permanente thuis te maken. Niet in staat om een inkomen te verdienen in hun thuisland, ze waren migrerende arbeiders. De meesten waren jonge mannen in de twintig, die van plan waren om te werken, geld te besparen en naar huis terug te keren. Ze lieten hun ouders, jonge vrouwen en kinderen achter, aanwijzingen dat hun afwezigheid niet lang zou duren. Voor 1900 was naar schatting 78 procent van de Italiaanse immigranten mannen. Velen van hen reisden naar Amerika in het begin van de lente, werkte tot laat in de herfst, en keerde vervolgens terug naar de warmere klimaten van hun Zuid-Europese huizen winter. In totaal keerde 20 tot 30 procent van de Italiaanse immigranten permanent terug naar Italië.

Dezelfde krachten van bevolkingsdruk, werkloosheid, en het uiteenvallen van agrarische samenlevingen stuurden Chinese, Franse Canadezen, Grieken, Japanners, Mexicanen en slaven naar de Verenigde Staten. Maar terwijl deze migranten de neiging hadden zichzelf te zien als “reisgangers”, als tijdelijke migranten, zouden de meesten permanent in de Verenigde Staten blijven.

Auteursrecht Digital History 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *