Politiek van immigratie

Link: http://walterewilliams.com/politics-of-immigration/

Hier zijn een paar eenvoudige immigratie vragen-beantwoord met een eenvoudig “ja” of ” nee ” — we zouden kunnen vragen elke Amerikaan van elke politieke streep: heeft iedereen in de wereld een recht om in de VS te wonen? Heeft het Amerikaanse volk het recht om via zijn gekozen vertegenwoordigers te beslissen wie het recht heeft naar zijn land te emigreren en onder welke voorwaarden? Ik geloof dat de meeste Amerikanen, zelfs de huidige mensen met open grenzen, “Nee” zouden antwoorden op de eerste vraag en “ja” op de tweede.

Er is niets nieuws aan dit visioen. De Amerikanen hebben dit standpunt in onze geschiedenis verdedigd, in tijden dat de immigratiewetten zeer restrictief waren en toen ze meer ontspannen waren. Tucker Carlson, presentator van Fox News Channel ‘ s “Tucker Carlson Tonight,” geeft ons een interessante geschiedenisles over immigratie aan de Prager University (http://tinyurl.com/ydylykfk). Het werd ingegeven door zijn kijken naar een groep demonstranten die het immigratiebeleid van President Donald Trump aan de kaak stelden. Ze zwaaiden met Mexicaanse vlaggen en riepen:”(“Ja, dat kunnen we!”)

Zonder dat de demonstranten het wisten, was de uitdrukking “Sí, se puede” een gezegde van Cesar Chavez. Toen Chavez, de oprichter van de United Farm Workers union, de uitdrukking “Yes, We can” gebruikte, bedoelde hij iets heel anders: “Yes, We can” verzegelde de grenzen. Hij haatte illegale immigratie. Chavez legde uit: “zolang we een arm land hebben dat grenst aan Californië, zal het erg moeilijk zijn om stakingen te winnen.”Waarom? Boeren zijn bereid om hier illegale immigranten met lage lonen in te huren. Chavez had bondgenoten in zijn protest tegen het inhuren van ongedocumenteerde werknemers en de lakse handhaving van de immigratiewetten. In een van zijn protestmarsen waren onder andere de Democratische Senator Walter Mondale en een lange tijd Martin Luther King Jr.assistent, de Rev. Ralph Abernathy.

Vreedzaam protest was niet Chavez ‘ enige werktuig. Hij stuurde vakbondsleden de woestijn in om Mexicanen aan te vallen die naar het land wilden sluipen. Ze sloegen de Mexicanen met kettingen en zwepen gemaakt van prikkeldraad. Ongedocumenteerde immigranten die tijdens stakingen werkten lieten hun huizen in brand steken en hun auto ‘ s verbrandden. Chavez blijft een linkse held. President Barack Obama verklaarde zijn verjaardag als een feestdag, een officiële vrije dag in verschillende staten. Een aantal gebouwen en studentencentra op campussen en tientallen openbare scholen dragen de naam Cesar Chavez.

De Democraten verzetten zich al lang tegen zowel legale als illegale immigratie. In 1975 verzette de Californische gouverneur Jerry Brown zich tegen de Vietnamese Immigratie en zei dat de staat genoeg arme mensen had. Hij voegde eraan toe: “Er is iets vreemds aan het zeggen ‘Laten we 500.000 meer mensen binnen brengen’ als we niet kunnen zorgen voor de 1 miljoen (Californiërs) zonder werk.”

In zijn toespraak van 1995 in de State of the Union zei President Bill Clinton: “alle Amerikanen … zijn terecht verontrust door de grote aantallen illegale vreemdelingen die ons land binnenkomen. De banen die zij hebben, zouden anders in het bezit kunnen zijn van burgers of legale immigranten. De openbare dienst die zij gebruiken legt lasten op aan onze belastingbetalers.”On a 1994 edition of CBS’ Face the Nation,” Sen. Dianne Feinstein, D-Calif., verklaarde: “grenscontrole is een federale verantwoordelijkheid. We handhaven onze grenzen gewoon niet adequaat. In mijn staat, heb je ongeveer 2000 mensen per dag, illegaal, die de grens oversteken. Dit zijn ongeveer 2 miljoen mensen die strijden voor huisvesting, die strijden voor klaslokaal ruimte.”Ze voegde eraan toe:” in 1988 waren er ongeveer 3.000 mensen op Medicaid. Er zijn vandaag meer dan 300.000 (mensen op Medicaid) die illegale vreemdelingen zijn. Dat levert duidelijke problemen op.”

Tucker Carlson heeft een vierdelige verklaring … voor het veranderende standpunt van de Democratische Partij … over illegale immigratie. Hij zegt: “Eén: volgens een recente studie van Yale wonen er minstens 22 miljoen illegale immigranten in de Verenigde Staten. Twee: Democraten zijn van plan om ze allemaal burgerschap te geven. Lees het Partijplatform van Democraten 2016. Drie: Studies tonen aan dat de overgrote meerderheid van de eerste keer allochtone kiezers stemmen Democraat. Vier: de grootste aardverschuiving in de Amerikaanse presidentiële geschiedenis was slechts 17 miljoen stemmen. Reken maar uit. De uitbetaling voor Democraten: permanente meerderheid voor de verkiezingen voor de nabije toekomst. In één woord: macht.”

Walter E. Williams is hoogleraar economie aan de George Mason Universiteit. Om meer te weten te komen over Walter E. Williams en lees functies door andere makers Syndicaat schrijvers en cartoonisten, bezoek de makers Syndicate webpage op www.creators.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *