Een oproep tot actie van de President van atheïsten van Silicon Valley

Link: http://godlessgeeks.com/PrezCorner.html

Het is tijd voor ons om op te staan en geteld te worden. Ongeveer 14% van de Amerikanen noemt zichzelf niet-religieus; in Californië is het 19% . Een nationale enquête uit 1998 in Nature toonde aan dat slechts 7%leden van de Nationale Academie van Wetenschappen geloven in een persoonlijke God. Maar met al het religieuze enthousiasme dat rondwaait, is er een reëel gevaar dat deze grote natie tot een volledige theocratie kan worden gerukt, van onze huidige de facto theocratie. Er staat een zware druk op onze verkozen functionarissen om een ‘onder God’-amendement aan onze grondwet toe te voegen. We moeten alles doen wat we kunnen om dit een seculiere natie te houden, vrij van elke vorm van overheidsverstrengeling met religie. Denk niet dat het niet kan gebeuren. Met GAWD aan hun zijde voelen de religieuzen dat ze geen kwaad kunnen. We hebben al 99 senatoren zien neerknielen voor hun vermeende electoraat in de geest van de hemel. Alle behalve drie vertegenwoordigers volgden ook het pad van rechtvaardigheid. Onze grondwet zou minderheden moeten beschermen, maar er zijn drie hard-core conservatieven in het Supreme Court, dus alle religieuze juiste behoeften is de mogelijkheid om er nog twee toe te voegen en er zal een lock zijn op onze (niet-religieuze) vrijheden voor tientallen jaren. Ze zouden dat zelfs niet nodig hebben als de grondwetswijziging wordt aangenomen. Het kan echt. Immers, welke politicus zou tegen GOD stemmen?


Sta op. Geteld worden. Kijk wat we deden in de goddeloze Amerikanen maart in Washington op 2 november 2002 in DC en op 24 maart in San Francisco toen we een Rally hielden ter ondersteuning van de Seculiere belofte van trouw . We hebben ook enkele geweldige artikelen verzameld over de belofte van loyaliteit die u een beter inzicht in dit probleem zouden moeten geven. Als u een van uw overheidsvertegenwoordigers wilt e-mailen of bellen, gaat u naar onze overheidspagina. Als je meer wilt weten over het atheïsme, kun je mijn artikel over atheïsmelezen of enkele van de geweldige artikelen en websites lezen op onze debatpagina .

“… er is geen meerderheid voor nodig om te zegevieren, maar eerder een woedende, onvermoeibare minderheid die graag brushfires in de hoofden van mensen plaatst.”
– Samuel Adams

“Kan iemand naar het bloedbad in Iran kijken, het bloedvergieten in Noord-Ierland, of de bommen die uiteenspatten in Libanon en toch de gevaren in twijfel trekken van het injecteren van religieuze kwesties in de staatszaken?”
– Barry Goldwater, “Mr. Conservative”

“De vermenging van overheid en religie kan een bedreiging vormen voor de vrije overheid, zelfs als niemand gedwongen wordt om deel te nemen … Wanneer de regering haar imprimatur op een bepaalde religie plaatst, boodschap van uitsluiting aan iedereen die zich niet houdt aan de geliefde overtuigingen.
– Harry Andrew Blackmun, rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, meerderheidsstandpunt in Lee v. Weisman, 1992

“De geschiedenis levert geen voorbeeld op van een door priesters geteisterd volk dat een vrije burgerregering onderhoudt, dit is de laagste graad van onwetendheid, waarvan hun politieke ook zoals religieuze leiders altijd gebruik zullen maken van hun eigen doelen. ”
– Thomas Jefferson, 1813

“Het is alleen dwaling die de steun van de overheid nodig heeft, de waarheid kan op zichzelf staan.”
– Thomas Jefferson

“De geestelijkheid, door zich door de wet te laten vestigen en ingewerkt in de regeringsmachine, is een zeer geduchte motor geweest tegen de burgerlijke en religieuze rechten van de mens.”
– Thomas Jefferson tot Jeremiah Moor, 1800. Zie voor andere citaten van hem Thomas Jefferson over Politiek en Overheid.

“… de regering moet een koers volgen van volledige neutraliteit ten opzichte van religie.”
Wallace v. Jaffree , 472 US 38 (6/04/1985)

“Religie is altijd anti-menselijk, anti-vrouw, anti-leven, anti-vrede, anti-reden en anti-wetenschap geweest. schadelijk niet alleen voor de mensheid maar ook voor de aarde. Het is nu tijd voor reden, onderwijs en wetenschap om het over te nemen. ”
– Madalyn Murray O’Hair, 1990

“[Niet-gelovigen] kunnen niet worden beschouwd als burgers of patriotten … dit is één natie onder God.”
– George HW Bush, 41e president van de Verenigde Staten

“Misschien is er ooit een zinloze, belachelijke beslissing van een rechtbank geweest, maar dat herinner ik me niet.
– Senator Lieberman, op het Amerikaanse Negende Circuit Hof van Beroep op de belofte van trouw
(misschien is hij de Dred Scott en de Korematsu (Japanse WW2-beslissingen) van het Amerikaanse Hooggerechtshof vergeten .)

“Vandaag zijn we bezig met een finale, totale strijd tussen communistisch atheïsme en christendom. ”
– Senator Joseph McCarthy, in een toespraak tot de vrouwenrepublikeinse club van Ohio County, 2/09/1950

“Als ware christenen, worden we opgeroepen andere geloofsovertuigingen of mensen zonder geloof te marginaliseren en” VERVOLGING “te schreeuwen als ze grof zijn geef de gunst terug. ”
– Pastor Deacon Fred, Landover Baptist Church (parodie)
‘Under God’ is ongrondwettelijk en verdeeldheidwekkend

door Mark Thomas
President, Atheïsten van Silicon Valley
Maart, 2003

Met betrekking tot de Pledge of Allegiance ben ik erg bezorgd over de acties van onze president, gouverneur en bijna alle nationale senatoren en vertegenwoordigers. Toen ze aantraden, zwoeren ze om de grondwet van ons land te handhaven. Desondanks sprongen ze na de eerste uitspraak van Ninth Circuit Court of Appeals op een McCarthy-achtige bandwagon en negeerden openlijk het eerste amendement op de grondwet.

Het 9e Amerikaanse Circuit Court of Appeals heeft opnieuw terecht geoordeeld over de verwijzing naar God in de eed van trouw, waarbij hij zei dat het in strijd is met het eerste amendement. Welk deel van het eerste amendement is verwarrend? “Het Congres zal geen wetten maken met betrekking tot een vestiging van religie …” Anyreference to God by our government respects an establishment of religion – specifically monotheism of the Judeo-Christian-Muslim variety.

Our Constitution was designed to protect the rights of the minorities from the tyranny of the majority. All Americans have a constitutional right to freedom of religion. This includes freedom from religion, because we can’t have true freedom unless we have the right to choose “none of the above.” References to God in the Pledge of Allegiance, our national motto, our national anthem, or on our money respect an establishment of religion, and are thus unconstitutional.

Verwijzingen naar God door onze regering impliceren ook dat de 14% van de Amerikanen die niet in een god geloven, mindere burgers zijn. Dit is vergelijkbaar met wanneer blanke mannen ooit zwarten en vrouwen mindere burgers maakten, vaak met behulp van de Bijbel als een goedkeuring. Het was toen niet goed. Het is niet op dit moment.

Onze natie werd opgericht als het eerste land dat zijn macht ontleende aan een puur seculiere, niet-religieuze basis. Alle naties hadden toen koningen en koninginnen die hun veronderstelde “God-gegeven goddelijke recht” gebruikten om te regeren. In plaats van deze top-down machtsstructuur creëerden onze oprichters wijselijk een regering die haar bevoegdheden ontleende aan de instemming van de besturen. Ze realiseerden zich ook de inherente verdeeldheid van religie en hielden het specifiek in onze grondwet en regering. Het Verdrag van Tripoli, geschreven tijdens de regering van president George Washington, ondertekend door president John Adams en unaniem goedgekeurd door de senaat in 1797, verklaarde: “De regering van de Verenigde Staten is in geen enkel opzicht gebaseerd op de christelijke religie.”

Zoals blijkt uit het nationale tumult en debat, is religie nog steeds verdeeldheid zaaiend. De Pledge of Allegiance wordt verondersteld om de Amerikanen te helpen verenigen. ‘God’ erin heeft ons verdeeld en probeert patriottisme te verbinden met openbare beroepen van religieuze overtuiging. Laten we de belofte terugbrengen in zijn vorige, niet-religieuze vorm – zodat we allemaal opnieuw kunnen zeggen: “één natie, ondeelbaar, met vrijheid en gerechtigheid voor iedereen”.

Leave a Reply