Enkele citaten

Link: http://clavius.bc.edu/clotelab/quotes.html

 • “Het geluid van John Coltrane herschikt de moleculaire structuur.” Verklaring van Carlos Santana in Chasing Trane – de John Coltrane-documentaire geregisseerd door John Scheinfeld.
 • “Wanneer je naar de rand van het licht komt, sta je op het punt om in de duisternis van het onbekende te stappen, een van de twee dingen zal gebeuren; vliegen! ” ~ Onbekende auteur ~
 • In een brief van Leibiz tot Fontenelle dd 6 januari 1703: “Je moet aanpassen aan de smaak van het publiek, de betwertet elke verhandeling op hun tastbare voordelen.” – klinkt bekend? Sterker nog, de eerste versie van een manuscript Leibniz voorgelegd aan de Franse Academie, waarin binaire notatie voor getallen voor het eerst wordt beschreven, dat op het terrein thatthere afgewezen wat geen duidelijke applicatie of bruikbaarheid van de binaire notatie. Leibniz wijzigde de tekst door een paper toe te voegen aan een paper over het concept van “notatie” en leegheid. Gelukkig voor de digitale computers was de gewijzigde tekst dat wel (Op dat moment, Leibniz geloofde dat hij de eerste was die de binaire notatie heeft ontdekt; hoewel destijds niet goed bekend, was de binaire notatie al ontdekt.) Citaat uit de uitstekende biografie, De beroemde Mr. Leibniz door Eike Christian Hirsch.
 • “Een stuk leven gaat verloren zodra er een uur verspild is”, het levensmotto van Leibniz.
 • “Nature verstümme op het rek van de apparatuur”, citaat van Goethe, reactie op succesvolle mathematische fysica van Newton (vooral Newton Optics waar Goethe streefden naar een ‘evenwicht’ tussen de objectieve en subjectieve werelden te behouden). Toegepaste wiskunde ontbindt dus alles en verbindt niets. Echter, omdat Newton (1643-1727) en Goethe (1749-1832), het succes van de moderne experimentele en theoretische fysica is zonder twijfel, zoals Goethe’s standpunt is dan ook het advies van een wiskunde-averse literair genie of de kern van een visionair Concerned met het verlies van de ziel in onze technologische samenleving.
 • Hoe groter de moeilijkheid, des te groter de glorie als je die overwint. – Epicurus . Zie dit .
 • “… (Muziek) moet de ziel verrijken, het moet spiritualiteit onderwijzen door het te laten zien als een deel ervan.” Het is gemakkelijk om een ​​deel van jezelf opnieuw te ontdekken Nooit geweten dat er bestond De kunst van communiceren met andere mensen De kunst van communiceren met een persoon zonder dat hij het beseft het … verrijking, dat is de functie van muziek. ” (Bill Evans, jazz pianogigant)
 • “Degenen die 3000 jaar niet weten om rekenschap af te leggen, in het donker blijven, onervaren, willen dag in dag uit leven.” (Johann Wolfgang von Goethe)
 • Citaat van de epistemoloog, Paul Feierabend, die hoogleraarschap bekleedde in Berkeley en de ETH. Sluitingstijd vermeldt de goede verhalen die hem alleen in de wetenschappen interesseerden, die “altijd snel gestandaardiseerd, onderwezen, gesystematiseerd en veranderd in normale rotzooi”. Tekst uit het boek, Hidden Disabilities , van Christian Mürner.
 • Van interview een Amerikaanse journalist met Marie Curie rond 1918 Met betrekking tot de factthat ondanks de immense economische fortuin van de Curies had kunnen krijgen via het octrooieren van radium, de extractie van radium uit pek blend, etc:. “Ik noemde de patenten die ze [Marie Curie] zou hebben gehad om een ​​zeer rijke vrouw te maken. ruhig ze antwoordde, ‘The radium om iedereen rijk. Er is een element en dus behoort tot alle mensen.’ “de situatie is vreemd genoeg denken aan de inspanningen om patent genen of het menselijk genoom. (Citaat ontleend aan “Marie Curie”, door Peter Ksoll.)
 • Citaat van Galileo Galilei, rond 1640, gevonden in Galilea , door Ludovico Geymonat (zie ook de volledige werken van Galileo VIII 521)
  Vous donc voyez reactie le raisonnement mathématique sert à éviter ces Ecailles sûr Lesquelles parfois le raisonnement purement experimentele rechter le risque de Bouter et de se briser.
 • Link naar citaten van Jean-Louis Krivine, emeritus hoogleraar van de wiskundige logica en informatica aan de l’Université Denis Diderot de Paris (Paris = 7)
 • Decree of the Magician , door Alexandre Dumas ( Memoires d’un medecin – Joseph Balsamo ).
  Gilbert: “Ik heb de ambitie om dokter te worden”.
  Monsieur. “Een mooi en nobel beroep, waar u kunt kiezen tussen de ware, bescheiden en zelfopofferende wetenschap en brutale, aufgewonenen met goud, zwaarlijvige kwakzalverij Als je de waarheid, jonge man lief te hebben, word je een dokter Liefde glans aan. , doe dan alsof je een dokter bent. “
 • Spruch of Confucius van Schiller : “Alleen overvloed leidt tot duidelijkheid, en in de afgrond leeft de waarheid.”
 • “De mens kan doen wat hij wil, maar wil niet wat hij wil.” Schopenhauer, meerdere keren geciteerd door Einstein.
 • Unix is ​​niet gebruikersonvriendelijk. Het is alleen dat Unix zijn vrienden heel zorgvuldig uitkiest.
 • Er is echter een grote hoeveelheid informatie over het onderwerp van de onderhavige uitvinding Dit is waar de natuurwetenschappen, inclusief de thermodynamica, en vele andere dingen zijn gedaan een essentiële bijdrage leveren aan de biologie. ” (Themis Lazaridis en Martin Karplus, pagina 3, “Microscopische basis van macromoleculaire thermodynamica”, Thermodynamics in Biology , Ed Enrico di Cera, Oxford University Press (2000))
 • Omwille van zijn dunne bloed voor verf van elementaire dingen, voor vuur voor de handen, voor water, opwelling van de aarde, voor lucht, voor de dierbare aarde zelf onder de voeten. ‘ (Henry Beston, The Outermost House: A Year of Life on the Great Beach of Cape Cod (1929))
 • “Ik weet niet wat ik kan het lijken alsof de wereld, maar voor mijzelf ik schijn te zijn geweest slechts als een jongen, spelen op de kust, en ik afleiden in zo nu en dan het vinden van een soepeler steentje of een mooier shell dan gewone, terwijl de grote oceaan van waarheid voor mij onontdekt lag. ‘ (Isaac Newton, vanaf p.271 van World of Mathematics , Ed. James R Newman)
 • “Er is altijd een spannende tijd voor iedereen die in staat is om te experimenteren en nieuwe dingen, nieuwe muziek, enzovoort te doen. Dat is de levensader van het hele ding.” (Woody Herman, vanaf pagina 74 van Stan Getz: A Life in Jazz van Donald Maggin)
 • “Het leven is een systeem dat zowel de informatie die nodig is voor zijn eigen reproductie opslaat en verwerkt.” (LL Gatlin)
 • Niet alleen zou een succesvol voorspellingsalgoritme een enorme vooruitgang betekenen in het begrip van de biochemische mechanismen van eiwitten maar aangezien een dergelijk algoritme mogelijk kan worden gebruikt om eiwitten te ontwerpen voor het uitvoeren van specifieke functies, zou het een diepgaand, verreikend effect hebben op de biotechnologie en de behandeling van ziekten. ” (M. Mitchell, pagina 62, An Introduction to Genetic Algorithms 1998)
 • “Overlevingsmachines zijn begonnen als passieve recipiënten voor de genen, die weinig meer bieden dan muren om hen te beschermen tegen de chemische oorlogvoering van hun rivalen en de verwoestingen van accidenteel moleculair bombardement. . ” (R. Dawkins, pagina 46, The Selfish Gene (1989))
 • Fitness is slechts een manier om te praten over de overleving van replicators, in dit geval genetische replicators. ” (R. Dawkins, pagina 110, The Extended Phenotype (1982))
 • “Stel je het oog voor met al zijn onnavolgbare middelen om de focus aan te passen aan verschillende afstanden, voor de variërende hoeveelheden licht, en voor de correctie van sferische en chromatische aberratie, in de hoogste mate absurd, verklaarde het gezond verstand van de mensheid de leer onjuist, maar het oude gezegde van vox populi, vox dei , zoals elke filosoof weet, kan niet worden vertrouwd op de wetenschap. ” (Charles Darwin, pagina 146, De oorsprong van soorten )
 • “Test nooit op een fout. (Steinbach’s richtlijn voor systeemprogrammering).
 • “Geloof me, als mensen in de wetenschapsfabriek werken en bruikbaar worden voordat ze rijp zijn, zal de wetenschap net zo geruïneerd zijn als de slaven al te snel in deze fabriek gebruikten.” (Friedrich Nietzsche, over het gebruik en nadeel van Historia for Life, 1874)
 • Drie websites voor informatiebronnen gebruikt door Craig Unger, in research voor zijn boek Huis van Bush, Huis van Saud : Geschiedenis Commons , Nationaal Archief , FAS .

 

Leave a Reply