+358 8 415 415 40
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00
Lauantai 9.00 - 18.00

Autovaraosien valikoimamme

Jarrut pääluokka

Jarrut Osaryhmä

Modernissa jarrujärjestelmässä polkimen ja jarrutehostimen voima siirtyy pääsylinteriin. Voima tehostuu jarrusylinteriin niin, että jarrulevyt voidaan puristaa tehokkaasti jarrukengistä. Jarrupaine jakautuu lukkiutumattomalla jarrujärjestelmällä (ABS) ja jarrutusvoiman säätimellä ja estää heittelehtimisen.

Jarrukenkä Käsijarru, Jarruletku, Jarrulevyt, Jarruneste, Jarrupääsylinteri, Jarrupaineensäädin, Jarrupalojen (Jarrupalat), Jarrurumpu (Rumpujarru), Jarrusatula, Jarrusatula Korjaussarja & Ohjainpultti, Jarrusylinteri, Jarrutehostin, Käsijarrukengä & Jarrukenkäsarja, Käsijarruvaijeri (Jarruvaijeri), Paineakku, Vakuumipumppu (Alipainepumppu)

Jousitus pääluokka

Jousitus Osaryhmä

Henkilöajoneuvon jousitus estää kiikkumisen ja tärinöiden vaikutuksen. Koneen alusta kääntyisi ilman jousia, joustintukea ja iskunvaimenninta ylöspäin ja jälkivärähtelisi pitkään. Itsenäinen jousitus koostuu jousituksesta, jota tukevat poikittaisvarret, tukivarret, tärinäneristin, raidetanko ja erilaiset akselivarret.

Ilmajouset (Ilmajousitus), Iskunvaimennin, Jousijalan Tukilaakeri & Joustintukilaakeri, Kierrejousi (Jousi), Lehtijousi, Palje Iskunvaimentaja & Vaimennuskumi

Kori pääluokka

Kori Osaryhmä

Kori käsittää auton koko rakenteen. Useimmin itsekantava kori valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, alumiinista tai muovista. Kori muodostaa yhdessä konealustan ja vetoakselin kanssa auton varsinaiset osat. Tien tärinä voi kiikuttaa korirakennetta, joten siksi siihen on lisätty jousitus.

Etusäleikkö, Etuspoileri, Ikkunatiiviste, Jäähdyttimen Säleikkö, Kaasujousi, Konepellin Kaasujousi, Konepelti, Koristelista & Takaa Lokasuojan Korjaussarja, Lokasuoja, Oven Kahva, Oven Lukko & Lukkosylinteri, Pitkittäispalkki, Puskuri, Puskuri Palkit, Pyöräkotelon (Sisälokasuoja), Sivupeilit & Sivupeilin Lasi, Takaluukku, Vetokoukku

Lämmityslaite /Jäähdytys pääluokka

Lämmityslaite /Jäähdytys Osaryhmä

Konepellin alla tuotetaan lämpöä, jota voidaan käyttää ilmastoinnissa lämmitykseen ja jäähdytykseen. Molempia, kuten myös vesijäähdytystä, käytetään lämmönvaihdolla sekä voidaan siten käyttää melkein ilman virtaa. Moottoritilan ilma voi jäähdyttää jäähdytysveden ja lämmittää sisätilan.

Jäähdytin (Syyläri), Jäähdyttimen Tuuletin & Viskokytkin, Jäähdytysnesteen Laippa, Lämmityskenno (Lämmityslaitteen Kenno), Öljynjäähdytin (Öljynlauhdutin), Paisuntasäiliö, Termostaatti Jäähdytysneste (Termostaatti)

Letkut & Jäähdyttimen Letku pääluokka

Letkut & Jäähdyttimen Letku Osaryhmä

Autoissa on yleensä letkuja niiden elastisten ominaisuuksien ansiosta. Kangaskudosvahvisteisissa letkuissa käytetään vahvikkeena metallikuituja. Niitä voidaan sen vuoksi käyttää polttoaineen, moottoriöljyn, jäähdytysveden, hydraulinesteen jne. kuljettamiseen. Lämpötilan vaikutus johtaa kulumiseen, joka ilmenee vuotavina huokoisina kohtina.

Alipaineletku, Jäähdytinletkut (Jäähdyttimen Letku), Letku

Moottori / hihnakäyttö pääluokka

Moottori / hihnakäyttö Osaryhmä

Ohjaus / jousitus pääluokka

Ohjaus / jousitus Osaryhmä

Rakenneosat, jotka yhdistävät korin ja renkaat, yhdistetään konealustaan. Ohjaus koostuu ohjaustangosta, ohjauspyörästä ja ohjausvaihteesta sekä myös tehostetusta ohjauksesta. Näin voidaan konealusta milloin tahansa ohjata haluttuun suuntaan. Siksi ohjaaminen raidetangoilla akseleissa on erittäin tärkeä.

Hydrauliöljy (Hydrauliikkaöljy), Ohjauspylväs (Ohjausakseli), Ohjaustehostimen Pumppu, Ohjausvaihde (Hammastanko), Paljekumi Ohjaus (Hammastangon suojakumi), Raidetangon Pää, Raidetangon Pää Sisempi (Raidetangon Sisäpää), Raidetanko

Päävoimansiirto / kytkin pääluokka

Päävoimansiirto / kytkin Osaryhmä

Pakoputki pääluokka

Pakoputki Osaryhmä

Pakoputki, jota kutsutaan myös pakokaasujärjestelmäksi, siirtää pakokaasut poistoilmaventtiilistä putkikäyrään ja yhdistää ne, jotta ne voidaan johtaa pakoputkeen. Kaasut virtaavat silloin keski- ja takaäänenvaimentimen kautta lämmön ja paineen menettämiseksi ja äänen vaimentamiseksi. Modernissa pakoputkessa on katalysaattori, joka puhdistaa savukaasut.

Asennussarja, Hiukkassuodatin, Katalysaattori, Lamda Sensor (Lambda-Anturi), Pakoputken Pää, Pakoputki Äänenvaimennin, Pakosarja, Pakosarjan Tiivistet, Takaäänenvaimennin (Äänenvaimennin), Turboahdin

Sähkötekniikka pääluokka

Sähkötekniikka Osaryhmä

Sisustus pääluokka

Sisustus Osaryhmä

Mukavuus ja luksus ovat sisäsisustukselle ominaisia. Jo yksinkertaisin varustelu sisältää pehmustetut istuimet, ohjaamosta tavaratilaan ulottuvan lattiamaton sekä kojelaudan, jossa on ohjauspyörä. Myös ajovalojen sekä lämmityksen että ilmastoinnin kytkimet ja käyttölaitteet kuuluvat kokonaisuuteen. Vasta tekstiilien valinta tuo luksuksen.

Antenna, Ikkunannostin (Lasinnostin), Mittaristo, Nopeusmittarin Vaijeri, Polkimet & Polkimen Kumi

Suodattimet pääluokka

Suodattimet Osaryhmä

Autoon asennetut erilaiset suodattimet estävät, että moottoriöljy, hydrauliöljy, polttoaine ja ilma likaantuvat. Öljyn on nostettava painetta ja sen vuoksi siinä ei saa olla epäpuhtauksia. Saastunut polttoaine heikentää polttoa. Ilmansuodattimen avulla pidetään sisätilan ilma puhtaana pölystä, siitepölystä ja kosteudesta.

Hydrauliikkasuodatin, Hydrauliikkasuodatin Automaattivaihteisto, Ilmansuodatin, Öljynsuodatin, Polttoainesuodatin, Sisäilmansuodatin (Raitisilmasuodatin)

Sytytys pääluokka

Sytytys Osaryhmä

Käynnistimellä akku johtaa virtaa sytytyspuolaan, joka tuottaa suurjännitettä. Tämä jännite johdetaan suoraan tai virranjakajan ja sytytysjohdon avulla sytytystulppaan, jotta se siellä muodostaa kipinäsytytyksen, joka sytyttää ilman ja polttoaineen sylinterissä. Sytytysjärjestelmän vastukset estävät purkauksen.

Hehkutulppa, Sytytyskaapeli & Sytytysjohtosarja, Sytytysmoduuli, Sytytyspuola, Tulpat (Sytytystulpat), Virranjakaja, Virranjakajan Kansi, Virranjakajan Pyörijä

Tuulilasinpuhdistus pääluokka

Tuulilasinpuhdistus Osaryhmä

Tuulilasin pyyhin voidaan käynnistää säätimellä ohjauspyörässä. Pyyhkimen varret liikkuvat samassa tahdissa, jolloin pyyhinsulat puhdistavat ruudun. Pesusuutin ja pyyhkijä moottorilla täydentävät auton tuulilasinpuhdistuksen. Vaihtuva sää ja sulkien kuluminen edellyttävät säännöllistä vaihtamista.

Lasinpyyhkijän Sulat (Pyyhkijän Sulat), Pesunestesäiliö (Lasinpesunestesäiliö), Pesurin Pumppu (Pissapojan Pumppu), Pesusuutin, Pyyhkijän Vivusto (Tuulilasin Pyyhkimen Mekanismi), Pyyhkimen Varsi, Tuulilasin Pyyhkimen Moottori (Pyyhkimen Moottori)
Autonosien neuvonantajasi löytää sopivan varaosan
Rekisterinumerolla