0

0.00

#

Hihnakäyttö - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Hihnat-auton osat

Parhaat Hihnat-auton osat huippuvalmistajilta

  • BOSCH Ketju
  • CONTITECH Ketju
  • GATES Ketju
  • DAYCO Ketju
  • SKF Ketju

Hihnakäyttö - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Käyttöhihnojen avulla siirretään vääntöä ja ne ovat edullisia, luotettavia ja helppoja asentaa. Käyttöhihna on edullinen ratkaisu aina kun pyörivän osa pitää syöttää voimaa toiselle pyörivälle osalle. Mutta se riippuu siitä, pitääkö siirtää vain vääntömomenttia vai myös ajoitusta.

Mitä käyttöhihnoja autoissa on?

Käyttöhihnalla on kaksi tehtävää: ensimmäinen on siirtää vääntömomentteja ja toinen, valinnainen käyttötarkoitus on ajoituksen siirto. Vääntömomenttien siirtoon käytettävät hihnat ovat joko tasa tai kiilahihnoja. Näitä hihnoja käytetään laturin tai vesipumpun kanssa. Jakohihna asennetaan kampiakselin ja nokka-akselin väliin, ja jakohihna tulee asentaa erittäin huolellisesti.

Mikä on käyttöhihna?

Käyttöhihna koostuu kolmesta osasta: Käyttöakseli tuottaa voiman, joka välittyy vääntömomenttina. Hihna itsessään on tehty silmukasta, joka puolestaan on valmistettu GFK materiaalin ja kumin seoksesta . Lopuksi hihnat saavuttavat akselin, johon on liitetty joku merkittävä osa.

Missä hihnat sijaitsevat ajoneuvossa?

Koko ajoneuvon voima tulee moottorista. Moottori pyörittää hihnapyörän avulla laturia, joka puolestaan tuottaa kaiken sähkön ajoneuvoon. Moottorin rakenteesta riippuen, toisella hihnalla voidaan pyörittää vesipumppua. Servopumppu on on myös yksi osa joka voi saada voimansa hihnan välityksellä. Vastaavasti jarruvahvistimet saavat voimansa hihnakäyttöiseltä alipainepumpulta. Hihnapyörän tarkka pyörimiskulma ei ole merkityksellinen kaikkien näiden apulaitteiden kanssa. Kaikkien näiden laitteiden käyttöhihna on pääsääntöisesti helposti saavutettavissa ja on helppo vaihtaa. Viallisen käyttöhihna ilmenee kovana kitisemisenä.

Käyttöhihnojen vikoja

Jos viat jätetään tarpeeksi kauan huomiotta, hihna voi katketa eikä se enää pyöritä siihen kytkettyä laitetta. Jos kyseessä on vaihtovirtageneraattori, et huomaa aluksi mitään muuta paitsi latauksen merkkivalon syttymisen. Muutaman kilometrin jälkeen auto kuitenkin pysähtyy, kun akku ei enää lataudu. Kun servopumpun toiminta pysähtyy, ohjauksesta ja jarruista tulee yhtäkkiä jäykkiä. Jos vesipumppu pysähtyy, se johtaa hyvin nopeasti moottorin ylikuumenemisen ja pahimmassa tapauksessa pysyviin moottorivaurioihin.

Käyttöhihnojen heikko kohta: jakohihna

Jakohihnaa pyörittää nokka-akseli ja se taas pyörittää itse kampiakselia. Mäntien välinen asento, jotka ovat suoraan kytköksissä kampiakseliin ja venttiileihin, joita ohjaavat nokka-akseli, on aina oltava tarkasti oikein. Moottori, jossa on väärin säädetyt välykset joko ei toimi lainkaan tai se tuhoaa itsensä muutaman kierroksen jälkeen. Näin käy, kun nouseva mäntä iskee avoimeen venttiilin. Venttiili vääntyy ja mäntään tulee reikä. Useimmissa tapauksissa korjaus on niin kallis, ettei se kannata. On erityisen kohtalokasta, jos jakohihna, jota kutsutaan myös kutsutaan myös jakopäänhihnaksi, repeytyy ajon aikana. Tämä johtaa useimmissa tapauksissa välittömään moottorin sisäiseen tuhoutumiseen.
Toisin kuin kiilahihnojen kohdalla, et voi erikseen havaita jakohihnan vaihto tarvetta. Siksi ainoa tapa estää moottorin vaurioituminen on vaihtaa jakohihnan ajoissa. Vaihtovälin sanelee mittarilukema ja / tai jakohihnan määrätty käyttöikä. Jos ostat käytetyn auton, jossa ei ole huoltokirjaa ja olet epävarma edellisestä jakohihnan vaihdosta, on erittäin suositeltavaa vaihtaa se varotoimenpiteenä. Ihanne tapaus olisi mittava huolto, jossa myös öljy ja kaikki suodattimet ja sytytystulpat tulisivat vaihdetuiksi. Kun vaihdat jakohihnan, kannattaa aina myös vaihtaa kaikki siihen kiinnittyvät komponentit, kuten tiivisteet, irtopyörät ja mahdollisesti vesipumppu.

Kaikki hihnat Autonvaraosatpro -nettikaupasta

Löydät verkkokaupastamme kaikki autoon asennettava hihnat. Tuotteemme vakuuttavat erinomaisella laadulla ja kohtuullisilla hinnoilla. Tuotelistauksemme sisältää kaikki jakohihnat, jotka ovat saatavilla myymälästämme. Autonvaraosatpro.fi -verkkokaupasta saat kaikki käyttöhihnat, joita tarvitset autoosi edullisin kustannuksin.

Bestseller: suosituimmat Hihnakäyttö-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi