0

0.00

#

Polttoainejärjestelmä - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Polttoaineen syöttöjärjestelmä-auton osat

Parhaat Polttoaineen syöttöjärjestelmä-auton osat huippuvalmistajilta

  • VALEO Polttoainejärjestelmä
  • BOSCH Polttoainejärjestelmä

Polttoainejärjestelmä - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Polttoainejärjestelmän tehtävänä on kuljettaa bensiiniä, dieseliä tai kaasua polttoainesäiliöstä moottorin palotiloihin. Ehjä polttoainejärjestelmä ei ole tärkeää ainoastaan ajoneuvon käytön kannalta. Toimiva polttoainejärjestelmä on välttämätön erityisesti auton palontorjunnan ja turvallisuuden vuoksi.

Polttoainejärjestelmän rakenne

Polttoaine täytetään tankkausasemalla polttoainesäiliöön. Nestemäisten polttoaineiden, kuten bensiinin tai dieselin kanssa tämä tapahtuu ilman painetta kun taas maa- tai nestekaasun tapauksessa se tehdään korkealla paineella. Säiliössä on kelluva tai paineanturi, joka on yhdistetty polttoainemittariin. Säiliöstä polttoaine kulkee polttoainepumpulle, joka tekee polttoainejärjestelmän tarvitseman syöttöpaineen. Polttoainepumpun voimanlähde on sähkömoottori, joka puolestaan saa virtansa akusta ja laturista.
Diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen polttoaineletkut ovat yleensä yksinkertaisia kumiletkuja tai kupariputkia. Ne johtavat yleensä polttoaineen ruiskutuspumpulle, jossa polttoaine sumutetaan ja ruiskutetaan ohjauslaitteen avulla täsmälleen oikeaan aikaan ja oikean määräisesti palotilaan. Autoissa, jotka toimivat kaasulla on kaikki niiden osat, kuten polttoaineputket, erityisesti suunniteltu kestämään suuria paineita, joita nesteytetty kaasu vaatii.
Diesel- ja bensiini ajoneuvojen polttoaine kulkee yhden tai useamman polttoainesuodattimen läpi. Koska polttoaineen laatu voi vaihdella suuresti, on tärkeää vaihtaa nämä suodattimet säännöllisesti. Suodattimien laiminlyönti ei ole suositeltavaa, koska tukkeutunut ruiskutuspumppu ja tahmeat suuttimet ovat kalliita korjata.

Polttoainejärjestelmän virheet

Polttoainejärjestelmän viat voi havaita vuotavasta polttoaineesta, epämiellyttävästä hajusta sisällä tai huonosta moottorin käynnistä. Vuotava polttoaine on erittäin vaarallista ja haitallista ympäristölle. On kiellettyä ajaa ajoneuvoa, joka vuotaa polttoainetta.
Ajoneuvon polttoainesäiliö on valmistettu joko teräksestä tai muovista. Teräksiset tankit, erityisesti ne, joissa on nestemäistä polttoainetta kuten bensiiniä tai dieseliä ovat alttiita korroosiolle. Säiliön hitsaamista ei suositella, koska siitä aiheutuu suuri räjähdysvaara. Lisäksi tämä ei takaa kestävää ratkaisua. Kestävä ratkaisu voidaan taata vain vanhan säiliön korvaamisella uudella. Monien automallien vanhan peltisen polttoainesäiliön voi korvata uudella muovisella. Vaihto on suositeltavaa, koska muovinen säiliö estää korroosiota.
Nestemäisen polttoaineen polttoainemittarin anturi on sijoitettu säiliöön. Näitä kahta ei voi useimmissa tapauksissa korjata erikseen. Jos polttoainemittarin anturissa on vika, sinun täytyy yleensä vaihtaa koko polttoainesäiliö. Polttoainemittarin viat johtuvat kuitenkin yleensä löysistä tai hapettuneista liitoksista tai näyttölaitteen vioista. Liitokset tulisi tarkistaa ennen säiliön vaihtamista.
Polttoaineletkut tulevat myös hauraiksi tai huokoisiksi ajan myötä. Kumiset bensiini ja diesel -letkut voidaan korvata yksinkertaisesti irrottamalla ne. Koska näiden letkujen sisäpinnatkaan eivät ole immuuneja vanhenemiselle, on suositeltavaa vaihtaa korjauksen yhteydessämyös suodattimet.
Useimmissa autoissa polttoainepumppu asennetaan suoraan säiliöön ja siihen pääsee käsiksi takaluukun kautta. Jos se on rikoutunut, auto yksinkertaisesti lakkaa toimimasta. Pumppua käytetään sähkömoottorilla. Näin ollen, jos siihen tulee vika, tarkista ensin ääreisosat: kaapelit, kytkimet, releet, sulakkeet, kaikki polttoainepumppuun liittyvät sähkölaitteet voivat olla syy toimintavirheeseen ja on huomattavasti halvempaa ja nopeampaa korjata ne kuin itse varsinainen pumppu.
Ruiskutuspumppu ei voi korjata asiaa tuntematon henkilö. Se on erittäin monimutkainen osa, joka koostuu monista akseleista, männistä, tiivisteistä ja vaihteista. Ruiskutuspumput voi kuitenkin ostaa halvalla käytettynä vanhoista autoista. Ruiskutuspumppujen heikkous ovat tiivisteet. Tiivisteet voivat kulua hyvin nopeasti, jos ajoneuvoissa käytetään sopimatonta polttoainetta kuten bio-dieseliä sellaisissa autoissa, joille se ei sovi.

Löydä kaikki tarvitsemasi polttoainejärjestelmään Autonvaraosatpro -nettikaupasta

Meiltä löydät kaiken tarvitsemasi polttoainejärjestelmän korjaamiseen. Löydät esimerkiksi laajan valikoiman hyvin edullisia polttoainesäiliöitä meidän tuoteluottelostamme. Näillä hinnoilla ei enää kannata yrittää korjauksia hitsaamalla, juottamalla tai liimaamalla.

Bestseller: suosituimmat Polttoainejärjestelmä-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi