0

0.00

#

Suodattimet - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Suodattimet-auton osat

Parhaat Suodattimet-auton osat huippuvalmistajilta

  • MANN-FILTER
  • BOSCH
  • CHAMPION
  • MAPCO

Suodattimet - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Auto käyttää useita erilaisia aineita. Nestemäinen polttoaine, ilma, öljy ja vesi kiertävät avoimissa ja suljetuissa järjestelmissä ja kuljettavat monia ei-toivottuja hiukkasia mukanaan. Erilaisia suodattimia asennetaan suojaamaan kuljettajaa ja autoa niiden aiheuttamilta vahingoilta, jotta auton käyttöikää voidaan lisätä.

Puhdas öljy, terve moottori

Moottoriöljy voitelee kaikki moottorin liikkuvat osat. Se muodostuu useista pääraaka-aineista ja lisäaineista, jotka suojaavat moottoria sisäosien hankautumiselta, ylikuumenemiselta tai ei-toivotulta lämpölaajenemiselta. Samaan aikaan, moottoriöljyn kulkee kaikkien voimaa tuottavien ja tehoa välittävien moottorin osien läpi. Tässä prosessissa, venttiilit ovat kriittinen kohde. Nämä komponentit tulevat hyvin kuumiksi polttoprosessista johtuen ja niissä voi olla jäämiä palaneesta bensiinistä. Näistä molemmista irtoaa hiukkasia moottoriöljyn joukkoon. Jotta voidaan estää näitä hiukkasia leviämästä öljyn mukana ja vahingoittamasta muita osia, kuten sylinterin seinämiä, ne tulee koko ajan suodattaa pois. Öljynsuodatin on asennettu tätä tarkoitusta varten. Jokaisen moottoriöljyn vaihdon yhteydessä myös öljynsuodatin vaihdettava uuteen. Öljynvaihtovälien noudattaminen, korkealaatuisen moottoriöljyn käyttäminen ja säännöllinen öljynsuodattimen vaihto pidentävät moottorin käyttöikää merkittävästi.

Ilmansuodatin, jotta moottori voi hengittää

Ilmansuodatin on näkyvillä olevan musta muovisen laatikon sisällä, joka sijaitsee moottorin päällä. Ilmansuodattimen vaihto on suositeltavaa tehdä vähintään kerran vuodessa. Ilmansuodatin estää kaikkia ilman mukana imeytyneitä hiukkasia pääsemästä polttoaineenruiskutusjärjestelmään. Ilmansuodatin voidaan yleensä vaihtaa ilman työkaluja.
Täydellisesti toimiva ilmansuodatin on erityisen tärkeä ajoneuvoissa, joissa on turboahdin. Erittäin nopeasti liikkuva turboahtimen lieriö on hyvin herkkä kaikenlaiselle lialle. Yleisin syy turboahtimien vioille ovat vialliset, tukkoiset tai vanhat ilmansuodattimet. Vaikka näiden suorituskyvylle ja puhtaalle palamiselle tärkeiden komponenttien vaihto on helppoa, niiden hankintahinta on kuitenkin erittäin kallis.

Jotta auto ei ole tukehtuisi: Bensiinisuodatin

Bensiinisuodatinta käytetään suodattamaan likaa polttoainejärjestelmästä. Bensiinisuodattimien rakenteet ovat hyvin erilaisia. Ne ovat usein yksinkertaisia suodattimia, jotka on valmistettu kangas koteloon sijoitetusta paperista ja jotka on helppo asentaa keskelle polttoaineletkua. Ne on erittäin helppo vaihtaa, koska ne ovat helposti saatavilla ja ne on kiinnitetty vain kahdella ruuvilla. Yleisten paperi-kangassuodattimien lisäksi, valmistajat asentavat moniin automalleihin myös bensiinin suodattimen suoraan polttoainesäiliöön. Nämä bensiinisuodattimet tulee myös vaihtaa huolto-ohjelman mukaisesti, mutta niiden tapauksessa tarvitaan asiantuntemusta ja erikoistyökaluja.

Turvallista ja mukavaa ajoa: Sisäilmansuodattimet

Noin kahdenkymmenen vuoden ajan uusissa ajoneuvoissa on ollut erittäin hienojakoiset suodattimet, mikä on osoittautunut todelliseksi siunaukseksi allergikoille. Monille ihmisille erittäin vaarallinen tai ainakin ärsyttävä siitepöly suodatetaan perusteellisesti siitepölysuodattimella. Siitepölysuodatin toimii myös hajusuodattimena ulkoa tulevia epämiellyttäviä hajuja vastaan. Autoissa, joissa on ilmastointi on lisäksi suodatin, joka suodattaa kosteutta ja epäpuhtauksia sisään imetystä ja paineistetusta ilmasta.

Miten tunnistat viallisen suodattimen

Suodattimet ovat yleensä hyvin edullisia eikä sinun tarvitse säästää rahaa niiden hankintaan. Mikäli ostat käytetyn auton, et voi esimerkiksi tietää tarkalleen miten hyvin edellinen omistaja on noudattanut huoltoaikataulua. Tämä voi aiheuttaa tukeutuneita suodatinelementtejä ja puutteita suorituskyvyssä.
Tukkeutunut öljynsuodatin ilmaistaan vilkkuvalla öljyn merkkivalolla. Valo osoittaa, että öljyjärjestelmän paine ei ole enää riittävä. Jos näin tapahtuu, sinun täytyy välittömästi tarkistaa öljyn määrä. Jos öljyn taso on edelleen riittävä, sinun pitäisi mennä mahdollisimman pian lähimmälle korjaamolle. Mutta jos öljyn määrä on alle vähimmäismäärän tai jos sitä on niin vähän, ettet voi edes mitata sen määrää, lopeta ajaminen ja mene korjaamolle vasta, kun olet lisännyt autoon 1-2 litraa öljyä. Tästä syystä se on yleensä suositeltavaa pitää aina mukana 0,5-1 litraa öljyä. Kannattaa mitata öljymäärä vasta, kun moottori on jäähtynyt ja siksi on suositeltavaa odottaa vähintään 10 minuuttia ennen öljyn mittaamista. Seuraavaksi sinun tulee mitata öljyn määrä mittatikulla. Öljyn määrän mittauksessa, ei oteta huomioon moottorissa jo kiertävää öljyä.
Huomaat tukkeutuneen ilmansuodattimen polttoaineen kulutuksen äkillisestä noususta ja moottorin huonosta suorituskyvystä. Jos ilmansuodatinta ei ole vaihdettu vuosiin, polttoaineen kulutus voi nousta tuplasti yli normaaliarvojen! Moottori ei yleensä kärsi tästä mitään vahinkoa, mutta erittäin runsas polttoaineseos voi tuhota katalysaattorin. Joten viallisesta 10 euroa maksavasta varaosasta voi äkkiä aiheutua kallis vahinko yli 1000 euron kustannuksilla.
Tukkeutunut bensiinisuodatin voi estää polttoaineen virtauksen. Tämä ilmenee epätasaisena moottorin käyntinä tai heikentyneenä suorituskykynä.
Jos aistit epämiellyttävää hajua autossa, syynä voivat olla tukkoiset sisäilmasuodattimet. Suodattimeen jääneet suodatetut hiukkaset voivat aiheuttaa epämiellyttävää hajua. Näin käy erityisesti usein ilmastointilaitteen kanssa. Orgaaniset hiukkaset yhdessä kosteuden kanssa muodostavat suotuisan elinympäristön mikro-organismeille, jotka voivat olla haitallisia.

Suodattimen vaihto - yksinkertainen toimenpide, suuri vaikutus

Auton suodatinelementin vaihto on yleensä erittäin helppoa ja nopeaa. Suodattimet ovat erittäin halpoja tuotteita. Näin ollen voit toimia aina ennakoiden, jos et tiedä milloin suodattimet on viimeksi vaihdettu. Varsinkin käytettyjen ajoneuvojen kaikkien suodattimien korvaaminen on hyödyllinen varotoimenpide. Pienellä vaivalla saat kaikki autosi suodattimet uutta autoa vastaavaan tilaan. Vaihdon jälkeen voit noudattaa taas tavallista vaihtoväliä. Autonvaraosatpro.fi -verkkokaupasta löydät kaikki tarvitsemasi suodatinelementit.

Bestseller: suosituimmat Suodattimet-pääkategorian tuotteet