0

0.00

#

Letkut & jäähdyttimen letku - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Letkut & jäähdyttimen letku-auton osat

Parhaat Letkut & jäähdyttimen letku-auton osat huippuvalmistajilta

  • GATES Letkut & jäähdyttimen letku
  • VAICO Letkut & jäähdyttimen letku
  • SASIC Letkut & jäähdyttimen letku
  • TOPRAN Letkut & jäähdyttimen letku

Letkut & jäähdyttimen letku - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Moottorin letkujen tehtävänä on kuljettaa kaikki tärkeät nesteet ja kaasuseokset määränpäähänsä ilman että aineita hukkuu matkalla. Kaikki letkut eivät suinkaan ole samanlaisia - jokainen letku on tehty täsmällisten mittojen mukaan ja ne on valmistettu letkun tarkoituksen kulloinkin parhaiten sopivasta materiaalista.

Moottorin sisällä olevat letkut

Jos maallikko avaa konepellin hän voi olla hieman hämmentynyt letkujen ja johtojen sokkelosta. Mutta tällä sokkelolla on täsmällinen järjestys, jotta seuraavat kaikki valmistajat. Kaikki, jotka oppivat ymmärtämään letkujärjestelmää voivat soveltaa näitä tietoja mihin tahansa autoon.
Jotta moottori toimisi, se tarvitsee ilmaa, polttoainetta ja sytytyskipinän. Sähkö kulkee linjoja ja kaapeleita pitkin; siinä ei tarvita letkuja. Ilman ja polttoaine ovat kuitenkin tyypillisiä aineita, joihin letkut liittyvät. Polttoaineletku on valmistettu ohuesta kumiletkusta, joka on päällystetty kankaalla. Sisätilojen putket valmistetaan yleensä alumiinista, joka osoittautuu erityisen hyödylliseksi talvella, koska sen ansiosta mahdollistaa sisään imetty ilma voidaan esilämmittää. Moottorissa itsessään on myös joitakin tuuletus letkuja, joiden tehtävänä on vapauttaa moottorissa syntynyt ylipaine.
Useimmat letkut liittyvät kuitenkin auton jäähdytysjärjestelmään. Siellä paksut kumiletkut kulkevat paisuntasäiliöstä tai jäähdyttimestä moottoriin, vesipumppuun tai termostaattiiin ja takaisin. Muut letkut löytyvät jarrutehostimesta ja tuulilasin puhdistusjärjestelmästä.

Letkujärjestelmien viat

Letkut hajoavat vanhenemisen johdosta tai mekaanis-termisestä häiriöstä johtuen. Kaikki letkut, erityisesti vesiletkut on suunniteltu siten, että ne murtuvat vahingon sattuessa. Siten jos autossa on esimerkiksi viallinen kannentiiviste tai viallinen vesipumppu, ensimmäinen hajoava komponentti on letku, mikä estää männän pysähtymisestä johtuvan vakavan moottorivaurion. Näin ollen, jos letku hajoaa, sinun pitäisi löytää syy vian takana. Mikäli havaitset puremisjälkiä tai merkkejä hankautumisesta, syy on helppo päätellä. Jyrsijät voivat aiheuttaa suurta vahinkoa auton letkuille. Väärin kiinnitetty letku voi sotkeutua pyörivään osaan kuten taljapyörään ja aiheuttaa siten vahinkoa. Jos letkut ovat valmiiksi hauraat, pieni paine-ero riittää halkaisemaan ne. Näin käy esimerkiksi silloin, kun jäähdytysjärjestelmä saastuu öljyn vaikutuksesta. Letkut syöpyvät kyseisessä tapauksessa vähitellen sisältäpäin ja ne voivat räjähtää yllättäen. Jäähdytysvedessä oleva öljy viittaa vialliseen kannentiivisteeseen. Näin ollen sinun pitäisi tarkistaa jäähdytysvesi säännöllisesti.
Vialliset polttoaineletkut tuottavat voimakasta hajua auton sisätiloihin ja vuotavaa polttoainetta putoaa auton alle. Tämä edellyttää kiireellisiä toimenpiteitä, koska bensiinin vuodot aiheuttavat aina suuren palovaaran. Vialliset tyhjiöletkut jarrutehostimessa aiheuttavat muuntoksia jarrujen käyttäytymisessä tai tekevät jarrupolkimen painamisen raskaaksi.

Miten letkujärjestelmää korjataan

Perus totuus on, että sinun tulee aina vaihtaa koko letku! Monta vuotta sitten, viallisen letkut saattoi yksinkertaisesti leikata irti, korjata ja käyttää uudelleen. Tämä on nykyään erittäin epäsuotavaa. Letku, joka vuotaa yhdestä kohdasta voi huomenna räjähtää jostakin toisesta. Kaikki moottoritilan letkut ovat pohjimmiltaan hyvin halpoja tuotteita, joita varten sinun ei tarvitse säästää rahaa. Nykyisin hinnoin ei ole enää järkeä tehdä virityksiä tai paikkauksia. Letku pysyy kiinni vain niin hyvin kuin on sen kiinnitysmateriaalit. Sinun ei pitäisi säästää sinkilöiden suhteen käyttäen sopimattomia ratkaisuja. Nämä osat ovat myös halpoja ja ne voivat parantaa auton turvallisuutta merkittävästi.

Bestseller: suosituimmat Letkut & jäähdyttimen letku-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi