Pieni auton huolto: sytytystulppien ja ilmansuodattimen vaihtaminen, öljyn vaihtaminen ja varoituksien huomioiminen

Pieni auton huolto: sytytystulppien ja ilmansuodattimen vaihtaminen, öljyn vaihtaminen ja varoituksien huomioiminen

Halvan auton ostaminen voi tulla kalliiksi, jos et onnistu käsittelemään vanhaa aarretta kunnoittaen. Päinvastoin, matalan budjetin auton käsittely tarvittavalla huolenpidolla tulee tuomaan sinulle kiitollisuutta. Lue tästä artikkelista kaikki, jota sinun tulee tietää liittyen käytetyn auton ostamiseen.

500 EUR autoseikkailu

auton huollon tarkistuslista500 EUR maksava auto on omassa luokassaan: kun muut autot maksavat kymmeniä tuhansia, matalan budjetin autot ajavat ympäriinsä rengassuojasarjan hinnalla. Heti, kun nämä ultraedulliset autot ovat läpäisseet ensitestin, niistä voidaan usein tehdä sopivat vuosien käyttöön muutamalla yksinkertaisella tavalla.

Auton huolto – Uuden lähtökohdan toimenpiteet

huollon toimenpiteetSiihen on syy, miksi autoja tarjotaan edullisesti: niitä ei rakasteta enää. Joskus niiden omistajat eivät ole antaneet niille tarvittavaa hoitoa kuukausiin tai vuosiin. Täten on vieläkin tärkeämpää viedä ne nollatilaan teknisessä mielessä. Tämä on tarkka hetki tai mittariluku, josta uusi omistaja voi laskea huoltointervallit.

Tärkeimmät toimenpiteet uutta lähtökohtaa varten ovat:
Huolellinen moottorin puhdistaminen
Kaikkien suodattimien vaihtaminen
Sytytystulppien, virranjakajan kansien, sytytysjohtojen ja jos tarvittavaa, katkaisijoiden vaihtaminen
Kaikkien nesteiden vaihtaminen

Auton huolto – Hengittää ja antaa hengittää: suodattimet

auton huolto moottorin suodattimen vaihtoTärkein suodatin autossa on moottorin ilmansuodatin. Se sijaitsee muovikorkin alla moottoritilassa. Riippuen auton tyypistä, sen kotelo on lukittu ruuveilla tai klipseillä. Kotelo avataan ja suodatin poistetaan. Koteloa avatessa, tarkista suodattimen kunto: jos suodatin on likainen öljystä, useat syyt ovat mahdollisia:

– Moottori vuotaa öljyä ja öljyä sisältävää ilmaa
– Sylinterikannen tiiviste on viallinen
– Moottorin tuuletus on tukossa
– EGR venttiili on tukossa
– Venttiilin varren tiivisteet ovat viallisia
– Autossa on venttiilivahinkoa
– Männän renkaat ovat kuluneet

Autossa, jota ei olla huollettu vuosiin, kevyt öljykalvo on melkein mahdoton välttää. Siltikin ilmansuodatin, joka ui öljyssä ja likoaa öljyssä on selvä osoitus isommasta vahingosta.

auton huolto öljynsuodattimen vaihtoVinkki: Tarkista aina öljynsuodatin käytetyn auton oston yhteydessä. Älä osta autoa tällaisella vahingolla!

Kevyesti öljytahrainen ilmansuodattimen kotelo tulisi puhdistaa ennen uuden suodattimen asennusta. Käytettäessä jarrupuhdistinta, anna sen haihtua ennen moottorin käynnistämistä. Öljynsuodattimet Mann-Filter Toiset suodattimet autossa ovat: siitepölysuodatin, ilmastointilaitteen suodatin, polttoainesuodatin, sisäilmansuodatin jne. Kaikkien suodattimien vaihtaminen huomattavasti parantaa auton mukavuutta ja kannattavuutta.

Auton huolto – Uudestaan sytyttämisen tekeminen

auton huolto sytytystulppien vaihtoSytytystulppien vaihtaminen on osa vanhan auton ostamista. Tätä usein viivytetään vuosilla ja siten vaihtaminen on aina järkevää. Tutki aina dataa ajoneuvon rekisteriotteesta ostettaessa uutta sytytystulppaa sen sijaan, että näyttäisit vanhan sytytystulpan tarvikkeen myyjälle. Aikaisempi omistaja on voinut hyvinkin asentaa väärät sytytystulpat. Vaihtaessasi sitä, vanhan sytytystulpan tarkistaminen voi tuoda hyödyllistä tietoa:

Sakkakohdat: sytytystulppia ei olla vaihdettu vuosiin, huonompaa polttoainetta on käytetty, mäntärenkaat tai sylinterikannen tiiviste on viallinen.
Nokitahroja täynnä: autoa käytettiin vain lyhyempiin matkoihin tai sytytystulpalla on väärä lämpöarvo.
Öljytahroja: sytytystulppa tai sytytysjohto on viallinen ja sylinteri ei syty. Syttymisen huolto voi johtaa jopa 30% suorituskyvyn parantumiseen.
Sytytystulpan vaihtaminen on hyvin yksinkertaista. Se löysennetään sopivalla hylsyavaimella ja vaihdetaan uuteen. Sen ruuvaaminen tulisi tehdä manuaalisesti. Rikkoutuneen sytytystulpan vaihtaminen voi maksaa erittäin paljon. Sytytystulppa tulee porata ulos, ja uusi ruuvin kierre tulee leikata. Vanhassa autossa tämä tarkoittaisi suurta taloudellista tappiota. sytytystulpat Bosch halvalla
Sytytyskaapelit ja jakelukorkit maksavat vain 50 EUR useimmissa autoissa. Niiden vaihtamisen jälkeen auto on kuin uusi tämän suhteen. Syvempää ammattitaitoa vaaditaan katkaisimen huoltoon. Nämä sijaitsevat jakelukorkkien alla. Sytytysjärjestelmä katkaisimilla meni vanhaksi vuosia sitten, ja sitä ei juurikaan käytetä.

Auton huolto – Ei vain öljyn vaihtamista

auton huolto öljynvaihtoTärkeimmät nesteet autossa ovat moottoriöljy, jäähdytysneste ja jarruneste. Öljyn vaihtaminen on osa käytetyn auton ostamista. Tämä pätee etenkin silloin, jos aikaisempi omistaja ei kykene kertomaan sinulle, milloin tämä tehtiin viimeksi. Öljynvaihto kulkee aina käsi kädessä öljynsuodattimen vaihdon kanssa.

auton huolto jäähdytysnesteen tarkistusJäähdytysneste valutetaan jäähdyttimen tulpasta. Jos neste on ruosteisen punaista, jäähdytysjärjestelmä tulisi huuhdella ja puhdistaa. Tämä tapahtuu, kun jäähdytysnestettä ei käytetty, ja auto on seissyt liian kauan. Yhdistä puutarhaletku jäähdytysnesteen letkun kanssa ja huuhtele vedellä, kunnes siinä ei ole enää punaista väriä.
Huomaa: on myös punaisen väristä jäähdytysnestettä. Tämä on kuitenkin vaaleanpunaista tai kirsikanpunaista sävyä, ja täten sen pystyy helposti erottamaan ruosteen väristä.
Jos jäähdytysnesteellä on syvän ruosteinen väri, huolellinen jäähdyttimen puhdistaminen on hyvä idea. Jäähdyttimen puhdistin brändätyltä toimittajalta maksaa vain 8-15 EUR ja voi huomattavasti pidentää autosi käyttöikää.

auton huolto jarrunesteen lisäysSuosittelemme jarrunesteen vaihtamista autotallissa. Jarrut ovat tärkein osa autosta, ja niitä tulisi käsitellä vain ammattilaismekaanikkojen käsillä. Jos kulut ovat ongelma, ainakin jarruöljyn vesisisältö tulisi testata: oikeanlainen työkalu maksaa vain 6 puntaa ja tuo välttämättömän varmuuden.
Jos jarruneste on jo vihreää, sen vaihtaminen on ainoa vaihtoehto.

auton huolto tarkista vaihdelaatikon öljyJos auto kuulostaa melko astmaattiselta ja vaihteiden vaihtaminen on vaikeaa, vaihteistoöljyn vaihtamisen pitäisi auttaa. Tämä on melko monimutkaista, mutta oikeanlaisella kokemuksella ja työkaluilla ‘tee-se-itse’ ihmisen tulisi pystyä siihen.
Uusi vaihteistoöljy voi tehdä ihmeitä vanhassa autossa.

Auton huolto – Ajoitushihnat, jarrut ja renkaat

auton huolto jakohihnan vaihtoJos on mahdotonta määrittää, milloin ajoitushihna vaihdettiin viimeksi, vain yksi ratkaisu on jäljellä: kaiken liitetyn vaihtaminen. Hihna, hihnapyörä, vesipumppu pitää vaihtaa uudella sarjalla. Tämä takaa tarvittavan suorituskyvyn takuun ja turvallisuuden ja suojaa inhottavilta yllätyksiltä.

auton huolto jarrujen tarkistusJarrut tulisi ainakin tarkistaa. Ihanteellisesti jarrulevyt ja päällysteet vaihdetaan. Nykyään näiden osien toimituksen hinta on hyvin kohtuullinen.

Ei ole syytä ajaa jarruilla, jotka ovat kulumisrajallaan.

auton huolto renkaiden vaihtoSama pätee renkaisiin: uudet renkaat voi ostaa 50 EUR. Ammattimainen kokoonpano, tasaaminen ja vanhojen renkaiden hävittäminen maksaa 15 EUR.

Tämä tuo sinulle uudet renkaat, ja sinun ei tarvitse huolehtia kurveista ja vedestä tiellä.

Auton huolto – Uusi akku kylmiä talvia varten

auton akun huoltoVanhoissa autoissa akku tulee vaihtaa ennen talvea, jos akku on samanikäinen, kuin auto. Mikään ei ole yhtä ärsyttävää, kuin auto, joka ei suostu käynnistymään heikentyneen akun takia. Uusia akkuja on saatavilla 40 EUR lähtien. Jopa edullisin akku on parempi, kuin viallinen akku.
Älä unohda antaa vanhaa akkua pois oikeanlaista kierrätystä varten.

Auton huolto – Kestävän valaistuksen takaaminen

auton huolto LED ajovalotVarustaen suuntavilkkusi, taka- ja etuvalot LED lampuilla, takaat kestävän ratkaisun autollesi. Näiden lamppujen etuna on, että ne kestävät tarpeeksi kauan, että voit käyttää niitä seuraavassa autossasi. Lampun suojien tilaa voidaan parannella kiillottamalla niitä vanhalla hammasharjalla ja valkaisevalla hammastahnalla. LED lamput kojelaudan valaistukseen ovat todellinen parannus. Vaihdettaessa lamppuja tulet huomaamaan, että suuri osa vanhoista lampuista on palaneita. Tämä tekee pimeässä ajamisesta todellisen seikkailun.

Ainoa rohkeus autojen huollossa!

Huomattava etu erittäin edullisissa matalan budjetin autoissa on, että voit säätää niiden kanssa rajattomasti. Kalliin auton vahingoittamisen pelko ei päde 500 EUR hintahaarukan autojen kohdalla. Ota työkalulaatikkosi ja hiomakoneesi ja aloita työskentely vanhan auton kohdalle. Voit vain oppia ja laajentaa ammattitaitoasi. Monet ovat löytäneet rakkautensa mekaniikkaan työskentelemällä vanhan auton kanssa, miksi et myös sinä?

Foto: wavebreakmedia, Vlad Kochelaevskiy, Atstock Productions, CHIEW, ARENA Creative, sima, Aksenova Natalya, AppStock, Wachira W, Chatchai Kritsetsakul, temastadnyk, etaphop, l i g h t p o e t, Joe Belanger, i viewfinder / shutterstock.com