Auton sisätilan puhdistaminen: puhdas hytti – mukavaa ajamista!

Auton sisätilan puhdistaminen: puhdas hytti - mukavaa ajamista!

Riippumatta siitä, kuinka kirkas uudesti kiillotettu autosi on – likaisella, tahmaisella ja haisevalla sisustalla sen ajaminen ei ole piknik. Auton sisätilan päivittämiseen nähty vaiva voi olla todella hauskaa. Lue tästä lyhyestä käyttöohjeesta tehokkaimmasta tavasta päästä sinne.

Pienempi-kuin-ihanteellinen työtila

Auton sisätilan puhdistaminenSyy loputtomalle puhdistustyön viivyttämiselle johtuu kiusallisista tilan olosuhteista. Auton sisusta on kapea, epämukavasti jaoteltu, valmistettu monista eri materiaaleista monella kulmalla, jonne lika voi kerääntyä. Kaikki vaikuttaa niin käyttökelvottomalta: ennemmin tai myöhemmin jopa hienoin auto muuttuu muta-alukseksi, jonne et halua mennä sisälle. Oikea tapa toimia, on toimia rakenteellisesti ja systemaattisesti lian kanssa taistelussa.

Älä unohda: monet tiet vievät Roomaan.

Alapuolella olevat vaihees näyttävät esimerkin, jota voi muuttaa oman mieltymyksen mukaisesti.

Auton sisätilan puhdistaminen: Valmistelu

Auton siivousTäydellistä auton sisustan puhdistamista varten tarvitset:

– kirkkaan, kuivan ja puhtaan tilan
– joitain työkaluja
– imurin, jossa on ainakin 1500W ja mielellään 2000W teho
– imurinsuuttimia, imurin vakopään, verhoilupään ja hevosenharjassuuttimen.
– Liinoja, ihanteellisesti mikrokuituisia
– muovin puhdistusainetta
– muovitiivistettä
– lasin puhdistusainetta
– vaihtoehtoisesti nahan puhdistusainetta
– pehmeä käsiharja
– vaihtoehtoisesti paineilmatoiminen puhdistuskannu
– pöydän.

Optimaalisen karkeaa puhdistusta varten: tyhjennä & pura

tyhjennä auton ja puraEnsimmäinen vaihe on auton kokonaisvaltainen tyhjentäminen: hansikaslokero ja sivutaskut tyhjennetään, kaikki irtonaiset objektit kojelaudalta poistetaan. Kaiken tämän jälkeen, jatka purkamisella.

Se voi kuulostaa radikaalilta vaiheelta; mutta penkkien poistaminen karkeaa puhdistusta varten on järkevää. Kun penkit eivät ole tiellä, saadaan lisää tilaa, jotta voidaan päästä pieniin kulmiin, jotka on normaalisti piilotettu kuskin ja matkustajan penkkien toimesta. Aseta penkin pöydälle, jotta saisit ne kätevään korkeuteen perusteellista erillistä puhdistusta varten jälkeenpäin.

Auton sisätilan puhdistaminen: Karkeaa puhdistusta imurilla

Karkeaa autonpuhdistusta imurillaKun penkit on poistettu ja ne ovat pöydällä, jatka imurilla standardisuulakkeella.

Sitten käytä rakopäätä puhdistaaksesi kaikki kulmat perusteellisesti. Ensin jalkamatot jätetään paikalleen ensimmäisen imuroinnin ajaksi.

puhdistaa auton mattojaVasta kun pahin lika on poistettu, matotkin poistetaan. Nyt imuroi tila mattojen alta. Kaikki ovien taskut ja säilytyslokerot puhdistetaan perusteellisesti rakopään avulla.

Rakosuulakkeen jälkeen käytä pölyharjasuulaketta. Tämä tarvike on täydellinen kaikkien kytkinten ja ovien kahvojen puhdistamiseen, sekä kojelaudan. Harjakset ehkäisevät herkän muovin naarmuuntumista.

Lopulta kaikki matot ja jalkamatot syväpuhdistetaan: lemmikinkarvapoistosuulake irroittaa jopa kaikista itsepäisimmät karvat matoilta.

Kun sisusta on valmis, on penkkien vuoro. Niiden poisto mahdollistaa kätevän puhdistuksen. Venytä taitoksia poistaaksesi piilotetut pölyansat.

miten tehdä auton matto itseVinkki: jos jalkamatto ei ole puhdistettava, uuden tekeminen on hyvin helppoa. Poista vanha matto ja käytä sitä mallikappaleena uutta varten. Edullisia, mutta asianmukaisia mattojäämiä on saatavilla muutamalla kolikolla jokaisesta kodin parantelukaupasta. Yksinkertaisesti leikkaa uusi maton palanen stanleyveitsellä ja se tulee sopimaan vaivatta.

Auton sisätilan puhdistaminen: Systemaattinen muovin hoito

auton systemaattinen muovin hoitoSisustan muovi on altistunut korkeille lämpötilanvaihteluille. Etenkin kojelaudan hylly saa paljon UV säteilyä auringolta.

Lisäksi päivittäinen käyttö luo paljon pölyä, aiheuttaen muovipinnan menemisen himmeäksi. Tässä muovin puhdistusaine tulee käteväksi. Muutamalla suihkauksella kuituliinaan, levitä puhdistusainetta muovin pinnalle ja anna sen olla siinä muutaman sekunnin.

Auton tiiviste vinyylihoidollaSitten puhdistusaine pyyhitään pois. Puhdistuksen jälkeen tulee tiivistäminen vinyylihoitoaineella. Himmeä harmaa muuttuu rikkaan mustan väriseksi, ja tartuttaa kaikkiin sisustan siivousviruksen.

Tulokset ovat uskomattomia: vain muutamalla ranteen heilautuksella, mikä näytti ennen ei-rakastetulta vara-autolta, on muuttanut oikeaksi silmänherkuksi, jota rakastat ajaa ympäriinsä tunteja tuntien päälle.

Vinkki: muoviosat sisältävät kaikki kumitiivisteet ovissa ja ikkunoissa!

Auton sisätilan puhdistaminen: Ikkunoiden puhdistaminen sisältä

Ikkunoiden puhdistaminen sisältäLopulta ikkunat puhdistetaan. Jatka huolellisesti, jotta et tahraisi juuri puhdistettuja paneeleja. Ihanteellisesti kaikki muovipaneelit peitetään. Useimmissa tapauksissa on riittävää pitää palasta liinaa spraysuuttimen alla.

Uusissa autoissa siitä voi tulla todellinen haaste päästä kaikkiin pieniin kulmiin sisäosan tuulilasilla. Tarvikemarkkinat tarjoavat pidennetyn ikkunanpuhdistimen. Varmista, että käytät sitä, jos todella haluat puhdistaa koko tuulilasin.

Pian unohdettu: Tukipylväät ja verhoilu

Puhdista auton verhoiluVerhoilu ja tukipylvään kotelot ovat usein tahrautuneita auton lastauksen ja lastin poiston aikana. Siten, miten nämä elementit ovat kiinnitetty, vaikeuttaa joskus puhdistamista. Valmistajalla Sonax on useita auton sisustan hoidon ratkaisuja saatavilla. Vielä laajemman valikoiman voi löytää tarvikemarkkinoilta.

Suihkuta tahroja ja anna aineen imeytyä. Nyt tahra voidaan asianmukaisesti poistaa käsiharjalla.

Nyt tulee tärkeä osa: vain käsittelemällä likaiset tahrat verhoilusta tai tukipylvään suojista, saat kirkkaamman kohdan. On täten tärkeää suihkuttaa koko pinta puhdistusaineella ja harjata se pois kokonaan. Tämä tulee tekemään tasaisen ja puhtaan lopputuloksen.

Ammattilaislaitteet: paineilmatoiminen puhdistuskannu ja höyrypuhdistin

Ensinnäkin: höyrypuhdistin ei ole optimaalinen autosi sisätilan puhdistamiseen. Sitä voidaan käyttää ikkunoissa, katossa ja matossa. Sitä ei tulisi ikinä käyttää kojelaudan paneeliin. Höyrysuihkut, jotka läpäisevät kytkimet, tulevat aiheuttamaan piirin vikoja.

ammatillinen autonpuhdistusainePaineilmatoiminen puhdistuskannu on vakiovaruste ammattilaisille autonpuhdistajille. Tätä erikoistyökalua käytetään paineilmakompressorilla, joka tulee ostaa tai lainata.

Kuitenkin painekäyttöisen suihkupullon suutin voi saada aikaan vaikuttavia tuloksia poistaen lian kaikilta pinnoilta. Painekäyttöistä suihkupulloa käytetään yhdessä pesuaineen kanssa, jolloin se takaa kaikkein tyytyväisyyttä herättävät ja nopeat tulokset. Onko se sijoituksen arvoinen työkalu, on harkittava asia itsessään.

Auton sisätilan puhdistaminen: Hajuja vastaan taistelu

Hajuja vastaan taisteluMikä järki on kauniissa autossa, jos se haisee sietämättömästi? Itsepäisten hajujen tapauksessa syyn tutkiminen on ainoa vaihtoehto. Yleisimmät syyt haisevaan sisustaan ovat:

– läpäisevä kosteus, aiheuttaen mätänemisprosessin
– eläin tai ruokajäämiä, jotka mätänevät tuuletuskanavassa
– huonosti huollettu ilmastointi.

Syyt läpäisevälle kosteudelle ovat

– valumareikä auton alustassa
– tukkiutunut kuivatusputki
– vuotavat ikkuna ja ovikumit.

auton valumareikäAinoa vaihtoehto on etsiminen, kunnes löydät lähteen. Jos auton alustassa on valumareikä, paha haju poistetaan yleensä vaihtamalla matto.

Ilmastoinnin huolto tulisi jättää huoltoasemalle, jossa järjestelmän nestetaso voidaan korjata.

Jos sisusta jatkaa epämiellyttävää hajuaan vaikka kaikki mahdolliset syyt on poistettu, on viimeinen ase: otsonikäsittely. Otsoni on kolmiarvoinen happi, joka hyökkää orgaanisiin yhdisteisiin radikaalisti liuottaen ne.

Huoltoasemalla otsonikäsittely maksaa 30 – 50 EUR. Tulos on puhdas, hyvältä tuoksuva auto, jota rakastat ajaa ympäriinsä.

Foto: tem Podporin, Checubus, Monthira, Riga Azhar Firdausi, doogdeeg, Danny Skowronek, Andrey_Popov, Creativa Images, Vershinin89, FotoDuets, Saroj Khuendee, Dmitry Kalinovsky / shutterstock.com