0

0.00

#

Ilmastointi - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Ilmastointijärjestelmät-auton osat

Parhaat Ilmastointijärjestelmät-auton osat huippuvalmistajilta

  • HELLA Ilmastointi
  • VALEO Ilmastointi
  • NRF Ilmastointi
  • THERMOTEC Ilmastointi

Ilmastointi - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Kun kuulee sanan "ilmastointi" ajattelee todennäköisimmin vain auton miellyttävää jäähdytystä. Ilmastointijärjestelmä tekee kuitenkin muutakin: Se pitää auton sisäilman aina kuivana. Toimiva ilmastointi on siis käyttökelpoinen myös talvella, koska se estää ikkunoita huurtumasta sisältä. Autoon, jota käytetään kaikkina vuodenaikoina, on hyödyllistä asentaa sisätilojen jäähdytyksen ohella lisälämmitin.

Ajomukavuutta toimivasta ilmastoinnista

Ajoneuvon ilmastointijärjestelmä on melko monimutkaista tekniikkaa. Jäähdytyksen keskeisin osa on kompressori. Kompressori saa voimansa hihnan välityksellä ja sen tehtävänä on puristaa kylmäainekaasu siihen pisteeseen, jossa se muuttuu nestemäiseksi. Nestemäinen kylmäaine kulkee sitten letkun kautta höyrystimeen. Siellä, jäähdytysneste yhtäkkiä laajenee, luoden samalla haluttua kylmyyttä. Kylmyys siirretään sitten auton sisätiloihin tuulettimen avulla. Samaan aikaan, jäähdytetty ilma kulkee suodattimen ja kuivaimen läpi, joka poistaa sen kosteuden. Kun auto on pysäköitynä, tämä prosessi pysähtyy. Näin ollen on täysin normaalia, että kuumalla säällä auton alle vuotaa vesipisaroita.
Sisätilojen jäähdytysjärjestelmän haittana on, että ilmastoinnin kompressori kuluttaa paljon moottorin tehoa. Tästä syystä autot, joissa on sisätilan jäähdytys kuluttavat enemmän polttoainetta kuin autot, joissa sisätilojen jäähdytystä ei ole.

Ilmastoinnin viat

Asiantuntijan on säännöllisesti tarkistettava ilmastointijärjestelmä. Ilmastoinnin viat ilmenevät pääasiassa viilentävä vaikutus lakkaamisena. Syynä on yleensä se, että kylmäaine höyrystyy liian nopeasti. Tässä tapauksessa auttaa vain uuden jäähdytysjärjestelmän osto. Asteittainen jäähdytysnesteen häviäminen on luonnollista ja väistämätöntä. Sinun tulisi kuitenkin aina tarkistaa jäähdytysjärjestelmän tiiviys ennen sen uudelleentäyttöä. Nämä molemmat työt voi tehdä vain asiantuntija. Sisätilojen epämiellyttävän hajun syy on useimmiten tukkeutunut suodatin. Siihen auttaa jäähdytysjärjestelmän puhdistus ja vaihto. Viallinen ilmastoinnin kompressori voi aiheuttaa sisäistä kulumista. Siksi on aina erittäin tärkeää huuhdella kaikki jäähdytysjärjestelmän letkut kun vaihdat ilmastoinnin komponentteja.
Vanhan kompressorin sirpaleet voivat vahingoittaa uutta hyvin nopeasti. Jäähdytysjärjestelmän osien vaihtaminen on suhteellisen helppoa. Ympäristönsuojelullisista- ja turvallisuussyistä koko jäähdytysjärjestelmä kannattaa tyhjentää jäljellä olevasta jäähdytysnesteestä. Tämä koskee etenkin ajoneuvoja, jotka on valmistettu ennen vuotta 2011. Lyhyen aikaa, autoissa käytettiin kylmäainetta nimeltä R134a, joka hapen kanssa kosketuksiin joutuessaan muodostaa erittäin aggressiivista happoa. Ajoneuvoissa, jotka on valmistettu vuoden 2011 jälkeen voi myös olla tätä kylmäaineen, jos edellinen auton omistaja on lisännyt sitä, koska sillä on erinomainen jäähdytysteho ja se kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin perinteiset kylmäaineet. Siksi kannattaa mennä aina asiantuntijalle tyhjentämään ja huuhtelemaan jäähdytysjärjestelmä ennen kuin voit suorittaa komponenttien vaihdon itse. Käyttöhihnan vaihto on sen sijaan helppo korjaus. Huomattava vinkuna kertoo, että hihna on pettämässä ja se voidaan vaihtaa muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä.

Kaikki ilmastointijärjestelmällesi Autonvaraosatpro -verkkokaupasta

Löydät verkkokaupastamme kaikki sisätilan jäähdytysjärjestelmän korjaamiseen tarvittavat osat. Erityisesti kalliiden komponenttien valikoima on erittäin suuri: alkuperäisten valmistajien tuotteiden lisäksi, tarjoamme myös huomattavasti halvempia vaihtoehtoja, jotka ovat yhtä hyviä kuin alkuperäiset osat. Luotamme vain luotettaviin kumppaneihin, jotka ovat henkilökohtaisesti vakuuttaneet meidät tuotteidensa laadusta ja kestävyydestä. Laadukkaiden kompressorien lisäksi tarjoamme myös kuivaimia, suodattimia, hihnoja sekä kaikkia muita osia, joita ajoneuvon jäähdytyksessä tarvitaan. Tuotevalikoimamme on laaja myös vanhempien mallien osalta, joiden korjaus alkuperäisillä osilla ei olisi taloudellisesti järkevää. Ottaen huomioon ilmastointilaitteiden osien tarjouksemme kenenkään kuljettajan ei tarvitse koskaan luopua ajoneuvonsa mukavasti virkistävästä jäähdytysjärjestelmästä.

Bestseller: suosituimmat Ilmastointi-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi