0

0.00

#

Tuulilasinpuhdistus - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Ikkunanpesu-auton osat

Parhaat Ikkunanpesu-auton osat huippuvalmistajilta

  • HELLA Tuulilasinpuhdistus
  • VALEO Tuulilasinpuhdistus
  • BOSCH Tuulilasinpuhdistus
  • CHAMPION Tuulilasinpuhdistus
  • METZGER Tuulilasinpuhdistus

Tuulilasinpuhdistus - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Ajoneuvon tuulilasin puhdistaminen on monimutkaisempaa kuin yleisesti oletetaan. Siihen kuuluu kehittynyt järjestelmä, joka sisältää pyyhkimet, pumput, suuttimet, lämmitys vastukset ja ohjainyksikön. Oikein toimiva tuulilasin puhdistusjärjestelmä on ajamisen tärkeä turvallisuustekijä.

Tuulilasin puhdistusjärjestelmän osat

Tuulilasin puhdistusjärjestelmä koostuu seitsemästä osasta:
    1. Puhdistusneste varastoidaan säiliössä. 2. Sieltä se johdetaan sähköisen pumpun avustuksella letkua pitkin suuttimeen. 3. Suuttimesta puhdistusnestettä ruiskutetaan etu- tai takaikkunaan, riippuen siitä, mitä kuljettaja on ohjannut. 4. Pyyhin, joka koostuu moottorista, varresta ja pyyhkimen sulasta, pyyhkii puhdistusnesteen avulla ikkunan. 5. Lisäksi kaikissa autoissa (paitsi avoautoissa, joissa on kangaskatto) on takalasin lämmitin, joka sulattaa ikkunan jäästä. 6. Lämmitettyjä tuulilaseja on vain Fordeissa ja joissakin VW malleissa. Tuulilaseihin erikoistuneet yritykset tarjoavat kuitenkin jälkiasennus ratkaisuja. 7. Ohjausjärjestelmä ohjaa lopulta huuhtelujaksojen kestoa ja tuulilasinpyyhkimien nopeutta.

Puhdistusjärjestelmän viat

Jos puhdistusjärjestelmässä vioittuu jokin, se ei yleensä ole iso juttu. Kulutusosien ykkönen ovat tietenkin pyyhkimet. Ajoneuvotyypistä riippuen, ne voivat olla melko kalliita. Kokonainen sarja voi maksaa yli 50 euroa. Sinun ei kuitenkaan pitäisi kitsastella lasinpyyhkimien kanssa. Halpa tuote toimii yleensä huonosti ja tekee lisäksi ärsyttävää kitisevää melua ja tärinää.
Tuulilasin pyyhkimien sulat voivat olla huokoisia. Niiden vaihtaminen on myös helppoa. Kannattaa kuitenkin aina suosia alkuperäisiä varaosia eikä käyttää mitään pieniä putkia, jotta tuulilasin pyyhinjärjestelmä toimii aina luotettavasti.
Suurin tuulilasin puhdistusjärjestelmän vihollinen on pakkanen. Muista aina käyttää talvikäyttöön sopivaa puhdistusnestettä. Täyteen täytetty säiliö voi rikkoutua, jos se jäätyy. Normaalisti nämä säiliöt kestävät koko auton käyttöiän. Useimmissa ajoneuvoissa, säiliö on helposti saatavilla ja se on helppoa vaihtaa. Se on kuitenkin kallis korjaus, sillä säiliö toimitetaan yleensä moottorin mukana.
Jos pumpun moottori ei enää toimi, voit ensin tarkistaa sulakkeet ja liitännät sähkömoottorilta pumppuun. Perusteellinen pesu kontaktisprayllä auttaa useimmissa tapauksissa.
Suutin voi myös tukkeutua. Niiden puhdistamiseen riittää yleensä paineilmalla puhaltaminen. Ne ovat kiinni vain kumisuojuksestaan ja ne voidaan helposti irrottaa. Tämä tekee paineilmalla puhdistamisesta helpompaa. Älä unohda asennuksen jälkeen säätää suuttimia uudelleen oikein.
Ajoneuvotyypistä riippuen, etu pyyhkimien liikkeisiin voivat vaikuttaa huomattavat voimat. Erityisesti Mercedes ajoneuvoissa olevissa pyyhkimissä, jotka liikkuvat paitsi sivuttain, myös ylös ja alas, on hyvin monimutkainen mekanismi. Jos tämä mekanismi pettää, sen korjaaminen voi tulla hyvin kalliiksi. Kiilaantunut pyyhin johtaa usein moottorin palamiseen. Voit estää pyyhkimen mekanismin ennenaikaista kulumista rasvaamalla kaikki liikkuvat osat huolellisesti. Jos takalasinpyyhin lakkaa toimimasta, syy on useimmiten sulake tai heikko liitäntä.

Kaikkea lasinpyyhkimille

Löydät kaiken tarvitsemasi tuulilasin puhdistusjärjestelmän korjaukseen ja huoltoon.
Sovittimilla varustetut pyyhkimien sulat ovat erittäin edullinen vaihtoehto koko pyyhkimen vaihdolle. Magneti Marellin merkin laatu, on meidän vahva ja kokenut kumppanimme, jota käytetään kansainvälisesti OEM tasoisten tuotteiden toimittaja. Etsi nämä ja monet muut halvat pyyhinsulat verkkokaupastamme.
Pyyhkimien moottoreita on niin ikään saatavilla erittäin edulliseen hintaan autonvaraosatpro -verkkokaupasta: varaosaluettelosta löydät lukuisia sopivia pyyhkimien moottoreita moniin eri automalleihin alle 30 euron hintaan. Näin ollen ei ole enää mitään syytä ajaa rikkinäisillä tuulilasin pyyhkimillä.

Bestseller: suosituimmat Tuulilasinpuhdistus-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi