LED ajovalot, lailliset määräykset ja vinkit muuntamiseen

LED ajovalot, lailliset määräykset ja vinkit muuntamiseen

Nykyään monissa autoissa LED ajovalot ovat standardi, sillä ne voivat olla huomattavan paljon joustavammin muotoiltuja monilla muilla hyödyillä. Tämä ei päde vanhempiin autoihin. Vaikka valmistaja ei tarjoaisi LED ajovaloja, siltikin muunnossarjat ovat usein saatavilla jotka voidaan asentaa jopa ilman suurta määrää kokemusta. Kerromme sinulle mitä seurata asennuksen yhteydessä ja mitä hyötyjä uusi valaistus tuo, sekä mitä ottaa huomioon oston yhteydessä.

Miksi vaihtaa valaistus?

Miksi vaihtaa valaistus

LED valoilla „Light Emitting Diode“ on paljon hyötyjä verrattuna edeltäjäänsä, lamppuihin ja välittömään kilpailijaan, xenon ajovaloihin. Sinulle ja muille liikenteen käyttäjille tulee etuja. LED ajovaloilla on kymmenien tuhansien käyttötuntien käyttöikä, ja kiitos niiden korkean tehokkuuden ne käyttävät vähemmän sähköä samalla valon teholla. Etenkin vastaantuleva liikenne tulee kiittämään sinua LED valojen käytöstä. Kiitos valojen leviämisestä usealle eri lähteelle, LED ajovaloilla tulee olemaan hyvin matala sokeuttava vaikutus. Vaikka vaihtaisit pitkiin valoihin vahingossa, se ei tule häiritsemään kovinkaan paljoa muita liikenteen käyttäjiä.

Mutlibeam LED ajovalot

Mutlibeam LED (Mercedes-Benz) ja Matrix LED (Audi) vievät sen yhden askeleen pidemmälle. Nämä erittäin erityiset LED ajovalot edustavat teknologista kehitystä standardi LED ajovalosta.

Mutlibeam LED ajovalot

36 LED moduulia ohjaa tietokone, joka saa dataa pienestä kamerasta mahdollistaen liikenneympyrien tunnistamisen ja automaattisesti mukauttaen valaistuksen tai sammuttaen pitkät valot vastaantulevan liikenteen tapauksessa. Nykyään nämä järjestelmät ovat saatavilla vain erittäin ylellisissä viimeistelytasoissa. Tulevina vuosina jälkiasennus tulee myös tulemaan saataville.

Pieni haitta on korkea ostohinta. Vaikka mukaan otettaisiin pitkä käyttöikä, LED valot ovat aina kalliimpia kuin tavalliset lamput H3-asetuksella tai jopa xenon valaistus. LEDit tuottavat huomattavasti vähemmän jäännöslämpöä. Tämä on toisaalta etu, vaikkakin se voi aiheuttaa ongelmia. Mahdollinen kosteus joka kerääntyy ajovaloihin aiheuttaen taittoa, ei haihdu kovinkaan nopeasti. Tämä voidaan sivuuttaa, kunhan oikeanlaista tiivistystä käytetään. Jotkut ihmiset huomaavat tietynlaisen helmi-vaikutuksen PWM LEDeissä, jonka aiheuttaa LED valojen hidas vasteaika, joka taas johtaa siihen, että vilkkuvat taajuudet käynnistyvät ja sammuvat hyvin nopeassa jatkumossa. Tämä on kiusa, vaikka vaikutusta lieventää valmistajien tekniset toimenpiteet.

LED-ajovalojen myymälä

LED-ajovalojen myymälä

Ensiluokkainen made in Germany

Tilata netistä

Oston yhteydessä seurattavat lailliset määräykset

Ajovalot ovat turvallisuusrelevantteja komponentteja, ja niitä ei käytetä vain yöllä. ECE säädökset ovat täten tiukkoja ja eivät vain päde valtioomme. Pohjimmiltaan auto jaetaan kolmeen ‘’alueeseen’’, nimeltään etuosa, sivuosa ja takaosa. Seuraavat säädökset pätevät värien suhteen:

Etuosan suunta:

LED ajovalot etuosan suunta– Sumulamppuja ja vilkkuja mukaan ottamatta kaikkien lamppujen tulee olla valkoista valoa.
Pakollisia ovat ainakin: Lähivalot, päävalot, pysäköintivalo, heijastin ja peruutusvalo.
Valinnaisia ovat: merkkivalo, päiväajovalo ja sumuajovalot.

Sivuosan suunta:

LED ajovalot sivuosan suunta– Kaikkien valojen tulee olla keltaisia tai oransseja.
Pakollisia ovat ainakin: suuntavalo ja varoitusvalo.
Valinnaisia ovat sivuosan merkkivalo ja heijastimet.

Takaosan suunta:

LED ajovalot takaosan suunta– Riippuen tyypistä, erilaiset valot pätevät
– Pakollisen peruutusvalon tulee olla valkoinen
– Pakollisen merkkivalon tulee olla keltainen/oranssi
– Pakollisten takavalojen, jarruvalojen ja pysäköintivalojen tulee olla punaisia
Valinnaisia ovat: takaosan sumuvalo (punainen) ja heijastimet (punainen)
led-ajovalojen säätimet

Liittyen valon vahvuuden säädöksiin, LEDeillä ei ole tarkkoja arvoja siihen, mutta perinteisillä lampuilla on. H1-lamppu voi olla maksimissaan 1150 lumenia, kun taas H8-lamppu voi olla 800 lumenia. Tärkeää on kuitenkin, että lähivalot antavat tarpeeksi valoa, ja päävalot riittävän valaistuksen. Ajovalojen intensiteetillä ei ole väliä, esimerkiksi xenon valojen suhteen.

Nyt sumuvalot jopa halvempia

On mahdollista asentaa LED ajovalot itse, luoda kotelo sille ja asentaa se autoosi. Se tulee tarkastaa teknisen katsastaa, jotta voidaan tarkistaa noudattaako sen asennus säädöksiä. Tämä pätisi myös, jos et suunnittelisi LED ajovaloa itse, mutta vain ostat ja asennat sen. Poikkeus tähän on todistus, joka takaa, että komponentti vastaavan ajoneuvon kanssa noudattaa kaikkia säädöksiä ja määräyksiä.

ECE sertifikaatti

ECE sertifikaatti, joka tunnetaan usein E-sertifikaattina tulee Euroopan Komissiolta, niin kuin myös määräykset. Se voidaan tunnistaa kirjaimesta E ympyrän sisällä tai neliön sisällä, joka on pakkauksessa. Usein lisänumero viittaa asettavaan maahan. Tämä symboli takaa, ettet menetä lupaa ajaa autoa asentamalla LED ajovalot.

Muunnos – yleensä melko yksinkertaista

Pääasiassa on kaksi tapaa saada LED ajovalot: Niin kutsutulla muunnossarjalla tai jälkiasennettujen LED ajovalojen avulla. Ensimmäistä versiota varten vaihdat ajovalot täysin, mukaan lukien kotelon. Tämä ei ole yleensä ongelma ja kestää vain tunnin per puoli, purkaminen mukaan laskettuna. Piru asuu yksityiskohdissa, sillä on erittäin tärkeää että se tiivistetään täysin, jotta voitaisiin ehkäistä sadeveden pääsyä ajovaloihin. Lisäksi sinun tulee tarkistaa johdotus.

LED valoilla on korjattu pulssivirta. Etenkin vanhoissa autoissa sähkönsyöttö ei ole LED-yhteensopiva ja adapterit tai muuntajat tulisi asentaa. Yleensä sinua huomautetaan tästä oston yhteydessä, tai huomaat sen lukemalla valmistajan tuoteselostetta. Jos tämä on vain päivitys, jossa LED ajovalo on jo teoreettisesti saatavilla, mutta ei vielä tarjottuna tietylle mallille (esim. Golf VII) teknologia on jo valmiiksi olemassa ja sinun tulee vain vaihtaa kotelo ja tulppa.

Nopea toimitus 50% Hella-lamppu

Hella-lamppu ⇒ edullisimmat hinnat

Nopea toimitus 50%: n alennuksella

Osta nyt

Jälkiasennettujen LED ajovalojen tapauksessa pidät vanhan kotelon mutta vaihdat perinteiset lamput LED valoilla. Nämä ovat joko täysin yhteensopivia vanhan virransyötön kanssa, tai ne tulevat adapterien kanssa, jotka voidaan välittömästi kiristää vanhoihin tulppiin. Et voi juurikaan tehdä virheitä tässä, sillä asennus on pääasiassa samanlainen, kuin tyypillinen lampun vaihto. Se ei kuitenkaan ole aina näin, sillä olemassa on myös aktiivisesti jäähdytettyjä LED valoja, joissa on myös sähköä tarvitseva tuuletin. Tarkista asennusvinkit valmistajalta ja normaalisti mikään ei voi mennä pieleen.

Ajovalojen tuunaaminen (Angel Eyes ja Devil Eyes)

Tuning skenellä trendi on noussut pinnalle, joka hyödyntää LED teknologiaa. Angel Eyes tai sen pirullinen vastine Devil Eyes ovat tietynlaisia erityisiä päiväajovaloja. Niiden rajoitetun turvallisuuden takia niitä ei säädellä niin huomattavasti, kuin lähivaloja tai päävaloja. Täten tavallisesta suunnittelusta eroavaisuudet ovat sallittuja, ja tätä hyödynnetään.

Angel Eyes LED ajovalotAngel Eyes näyttävät kahdelta kirkkaalta renkaalta lähivalojen ympärillä tai merkkivalojen ja jarruvalojen ympärillä.
Devil Eyes LED ajovalotDevil Eyesillä on kaareva reuna ja sen kulma luo vaikutelman, että autolla on “pirullinen ulkonäkö” ja synkkä katse.

Angel Eyes ja Devil Eyes sallitaan valkoisina valoina, ja ne voidaan asentaa. Internetissä tarjolla olevat värilliset versiot ovat kiellettyjä.
Koska tämä liittyy turvallisuus-relevantin komponentin muunnokseen, tuotteella tulee olla E-sertifikaatti, tai muuten auto tulee katsastaa.

LED ajovalot kaikki faktat yleiskatsauksena

LED ajovalot: kaikki faktat yleiskatsauksena

Mikä on käyttö?

– Huomattavasti pidempi käyttöikä
– Sama valon teho pienemmällä tehon kulutuksella
– Vähäisempi sokaiseva vaikutus

Onko olemassa mitään haittoja?

– Korkea ostohinta
– Osaksi epäsopiva vanhempien virransyöttöjärjestelmien kanssa
– Helmi-efekti

Entä miten laillinen tilanne?

– Ajovalot ovat turvallisuus-relevanttia varustelua, ja riippuvaisia tiukoista laillisista määräyksistä.
– Valon värejä säännellään kirkkauden lisäksi.
– Ajovalojen vaihdon tapauksessa auto tulee katsastaa uudestaan, paitsi jos varaosilla on E-sertifikaatti
– Autolla ajaminen ilman vaadittua hyväksyntää johtaa korkeisiin sakkoihin ja ajon estoon.

Miten vaikeaa muunnoksen tekeminen on?

– Jos ostat muunnossarjan, tulee sinun vaihtaa koko kotelo sisältäen lamput. Oikeaa kokoa ja absoluuttista tiukkuutta tulisi noudattaa.
– LED ajovalojen älkiasennuksen tapauksessa alkuperäinen kotelo pysyy autossa.
– Jos LED ajovalot ovat yhteensopivia automallin kanssa, virransyöttö on yleensä yhteensopiva.
– Vanhemmissa automalleissa adapteri tai muuntaja on usein välttämätön.
– Noudata aina valmistajan asennusohjeita.
– Jos et ole varma, voit antaa huoltoaseman tehdä muunnoksen.

Avainsana: Tuning ajovalot

– Monet ajovalot tuunausta varten ovat myös saatavilla LED versioina.
– Devil Eyes ja Angel Eyes ovat sallittuja Isossa-Britanniassa jos ne noudattavat säädöksiä.
– Värilliset LED nauhat ja sumuvaloilla varustellut versiot ovat kiellettyjä.
– E-sertifikaatti vaaditaan tuotteille.

Foto: Denis Dryashkin, Alexandru Nika, Yauhen_D, ParabolStudio, Angener, Bhakpong / shutterstock.com