Lokasuojan vaihtaminen – kärsivällisyyttä ja maalaisjärkeä taattua onnistumista varten

Lokasuojan vaihtaminen - kärsivällisyyttä ja maalaisjärkeä taattua onnistumista varten

Lokasuoja on osa auton korin keskiosaa, joka peittää ohjausakselin pyörän kaaren, ja yhdistyy konepeltiin ja etuosaan. Hyvä asia lokasuojassa on sen yksinkertainen vaihto. Ruosteen, lommojen tai vakavan naarmuuntumisen yhteydessä lokasuojan vaihtaminen on yleensä pienempi vaiva kuin tasoittaminen, täyttäminen tai hitsaaminen. Lue tästä tekstistä kaikki, jota tarvitset lokasuojan vaihtamiseen.

Mikä ikinä syökään lokasuojaa

Mikä ikinä syökään lokasuojaa

Osana ulkoista korin paneelia, lokasuoja altistuu elementeille lopullisesti. Lisäksi tämä komponentti on lähellä pyöriä. Vesi ja karkea hiekka osuvat jatkuvasti metallipaneelin alempiin osiin.

Korroosiota voi siis helposti tapahtua siellä. Etuosan lokasuojat taipuvat vahingon saamiseen kapeilla parkkipaikoilla. Modernit yhä suuremmat autot saavuttavat rajansa tilan suhteen vanhemmilla parkkipaikoilla. Suuret sedanit, katumaasturit tai off-road ajoneuvot osuvat todennäköisemmin pylvääseen.

Lokasuojan heikkoudet

Lommolle painautunut, ruosteinen tai naarmuuntunut lokasuoja ei ole vakavaa, vaikkakin se vaikuttaa huomattavasti auton ulkonäköön.

Toisin kuin korin takaosan kiinnitetty ja hitsattu sivupaneeli, etuosan lokasuojat toimivat rakennetukina. Ne ruuvataan alustaan ja ovat täten helposti vaihdettavia.

Varo maalipintaa!

Vaihda lokasuoja

Vaikka lokasuojan vaihtaminen on yksinkertaista, olemassa on ansa: sen väri. Erivärinen lokasuoja näkyy hyvin ja vähentää auton arvoa. Täten on kannattavaa käyttää aikaa, kun etsit varaosaa. Pienellä tutkimisella voit löytää siipiä vastaavalla värillä.

Tarkkuus on äärimmäisen tärkeää, kun etsitään vastaavan väristä lokasuojaa. Vihreä ei ole aina vihreää. Jokaisen perusvärin takana on satoja eri sävyjä. Jos metallipaneelin maalilla ei ole samaa värikoodia, ero tulee näkymään kokoonpanossa välittömästi.

Auton värikoodi voidaan löytää rekisteriotteesta tai ilmiselvästä kohdasta ajoneuvosta. Kohta voi vaihdella huomattavasti riippuen mallista. Löytääksesi auton värikoodin, soittaminen käytettyjen autojen myyjälle tai vastaavan autobrändin huoltoasemalle voi osoittautua hyödylliseksi.

Vaihtoehtoisesti, internet tarjoaa kansainvälisiä mahdollisuuksia vastaavan osan löytämiseen. Toinen vaihtoehto on uuden varaosan ostaminen ja sen maalaaminen sen mukaisesti.

Etulokasuojat ja takalokasuojat parhaaseen hintaan

Etulokasuoja / Takalokasuoja ⇒ Paras hinta

nyt alk. 9,47 €

kauppaan

Uusi vai käytetty?

Vanhemmassa autossa moitteettoman lokasuojan käyttö vastaavalla värillä on järkevämpää, kuin uuden osan käyttö. Uusilla lokasuojilla on useita haittoja:

– Oikea koko
– Maalipinta
– Materiaalin laatu
Lokasuoja uusi tai käytetty

Etenkin metallipaneelin valmistajista löytyy paljon mustia lampaita. Ostaja on aluksi iloinen saatuaan sensaatiomaisen edullisen varaosan. Pettyminen tapahtuu kuitenkin kokoamisen yhteydessä: jakolinjat eivät sovi, porausreiät ja pultit eivät vastaa toisiaan, ja asiakas saa ruosteisen paneelin ja haurasta metallia.

Jos haluat asentaa lokasuojan, varmista, että käyt luotetulla välittäjällä, ja että käytät alkuperäisen laitevalmistajan laatua tai brändättyä laatua. Muuten yksinkertainen korjaus muuttuu varmasti turhauttavaksi tapahtumaksi.

varalokasuojia mustalla pohjamaalilla

Tehdas toimittaa varalokasuojia mustalla pohjamaalilla. Tämä tarkoittaa metallin uudelleen maalaamista. Emme suosittele Tee-Se-Itse yrityksiä spraymaaleilla. Ero tulee aina näkymään. Se tulee näkymään, vaikka maalauksen tekisi ammattilainen.

Kiiltävä, naarmuton, uudesti maalattu lokasuoja painottaa koko muun auton kuntoa. Valitsemalla uuden osan asennuksen, sinua odottaa moni kiillotuksen tunti, jotta voisit tehdä samaksi varaosan kiillon ja värin verrattuna muuhun koriin.

Käytetty lokasuoja vastaavalla värillä takaa OEM-laadun ja oikean sopivuuden. Sen ikääntymisen jäljillä on tapana auttaa käytetyn auton korjauksessa. Riittävän laatuinen lokasuoja vastaavalla värillä takaa parhaat tulokset. Jälkeenpäin korjauksesta ei ole näkyviä jälkiä.

Lokasuojan vaihtaminen vaihe vaiheelta

Lokasuojan vaihtaminen vaihe vaiheelta

Lokasuojan vaihtamiseen menee 2-3 tuntia. Tulet tarvitsemaan:

– avainsarjan (ruuviavaimet)
– kuivan työalueen
– autonosturin
– rengasavaimen
– leikkaavan viputyökalun
– kärkipihdit
– tunkin
– ristiruuvitaltan

Valmistelu: pysäköi auto ja avaa konepelti.

1. Säleikön poistaminen

Säleikön poistaminen

Aloita poistamalla jäähdyttimen säleikkö. Tämä on välttämätöntä, sillä myös puskuri tulee poistaa. Säleikkö on kiinnitetty koriin sarjalla ristipäisiä pultteja.

2. Puskurin poistaminen

Puskurin poistaminen

Nyt koko puskuri poistetaan irrottamalla klipsit ja ruuvit, ja kiinnittämällä puskuri koko ympäryysmitalta. Aseta puskuri pehmeälle nurmelle tai viltille välttääksesi naarmuuntumista.

3. Pyörän poistaminen

Pyörän poistaminen

Vastaavalla puolella oleva pyörä tulee poistaa löysentämällä pyörän mutterit ja nostamalla auto ylös. Kun pyörä roikkuu vapaasti ilmassa, se voidaan irrottaa.

Varovaisesti: autoa ei tulisi laittaa tunkille ilman sen kiinnitystä. Älä käytä kiviä tai puupaloja auton nostamiseen vaan pelkästään ammattimaisia tunkkeja, jotka on tarkoitettu autoille.
Nostaessa autoa, varmista aina, että käytät oikeita kosketuskohtia auton nostamiseen
. Väärin asetettu tunkki tai autonosturi voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa koriin.

4. Pyörän kaaren purkaminen

Pyörän kaaren purkaminen

Pyörän kaari tai sisustan lokasuoja kiinnitetään koriin pulteilla ja klipseillä. Varo, että et menetä pultteja. Vaikka se tarkoittaisi enemmän työtä, yksinkertaisen ruuvimeisselin käyttö on järkevämpää kuin langattoman ruuvimeisselin, jotta voitaisiin välttää lipsuvien pulttien riskiä. Tämä vaikeuttaisi purkamista huomattavasti, ja korin komponentit saattavat vahingoittua.

5. Ajovalojen poistaminen

Ajovalojen poistaminen

Moderneissa autoissa useat lokasuojan pultit ovat vasta saatavilla, kun ajovalo on poistettu.

Täten: tee se. Xenon ajovalojen tapauksessa varmista, että annat niiden jäähtyä kokonaan. Säilö ajovalot turvalliseen paikkaan.

6. Lokasuojan vaihtaminen

Lokasuojan vaihtaminen

Nyt kaikkien häiritsevien komponenttien poiston jälkeen edessä, ja pyörän kaaren purkamisen jälkeen kaikkien lokasuojan pulttien tulisi olla saatavilla. Pidä pientä laatikkoa lähellä, jotta voit laittaa kaikki korin ruuvit ja pultit sinne.

Ruumiinosia discounter

Ruuvaa irti lokasuoja ja laita uusi paikalleen. Moderneissa autoissa säätäminen ei ole juurikaan tarvittavaa. Lokasuojan tulisi olla oikean kokoinen.

Jos koet vaikeuksia vaihtokappaleen kiinnittämisessä, alusta voi olla vahingoittunut. Tarkista teetkö työtä auton kanssa, joka on ollut onnettomuudessa.

7. Kaiken kokoon laittaminen

koota auto takaisin lokasuojan vaihtamisen jälkeen

Kaikki komponentit asetetaan nyt paikalleen vastakkaisessa järjestyksessä. Auto pestään ja kiillotetaan myöhemmin huolellisesti. Jos viimeistellystä korjauksesta ei ole paljastavia merkkejä, se on ollut täysi menestys.

Välitön vaihtaminen säästää aikaa ja ehkäisee ärsyyntymistä

Etuosan lokasuojien suhteen valinnan tekeminen vaihtamisen tai korjauksen välillä tulisi olla helppoa. Niin kauan kun vahinko voidaan kiillottaa pois, käytä vain vanhaa osaa. Jos sitä tulee täyttää ja hioa, moitteeton varaosa vastaavalla värillä kierrättäjältä on ehdottomasti parempi vaihtoehto.

Foto: Magsi, James Kappernaros,Vladimiroquai, BACHTUB DMITRII, baranq, Sornn, Dmitry Kalinovsky, Ilya Rudzis, victoras, Alraun, Nejron Photo, Bhakpong, PongMoji / shutterstock.com