0

0.00

#

Kori - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Korinosat-auton osat

Parhaat Korinosat-auton osat huippuvalmistajilta

  • JOHNS Kori
  • PRASCO Kori
  • BLIC Kori

Kori - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Auto runko sisältää kaikki metalli- ja muoviosat, jotka muodostavat ajoneuvon ulkomuodon. Se koostuu irrotettavista ja kiinteistä osista.

Auton korin rakenne

Auton runko muodostuu neljästä osasta. Raakakori on iso hitsattujen levyjen muodostama kokonaisuus. Se on ajoneuvon sydän, johon kaikki auton muut komponentit on kiinnitetty niiteillä, soljilla tai ruuveilla. Vaihdettavat runko-osat, jotka on kiinnitetty raakakoriin kuuluvat komponenttien toiseen ryhmään. Näitä ovat etulokasuojat ja puskurit. Vahingon sattuessa, ruosteen takia tai onnettomuuksista johtuen ne voidaan helposti poistaa ja korvata uusilla osilla. Niillä ei ole rakenteellisesti tukevaa toimintoa, niillä on vain aerodynamiikkaa ajoneuvon muotoilua palvelevaa käyttöä. Auton rungon osien kolmas ryhmä ovat liikkuvat osat. Liikkuvia osia ovat ovet, konepelti ja takaluukku, polttoainesäiliön korkki ja mahdollisesti avoauton taittuva katto. Jos nämä osat ovat vaurioituneet, ne on helppo vaihtaa. Konepeltiä ja polttoainesäiliön korkkia lukuun ottamatta, liikkuvissa osissa on kuitenkin paljon elektroniikkaa ja sisäänpäin suunnattuja verhous osia. Jos näitä osia korvataan uudella, se yleensä vaatii kalliin useiden rungon osien purkamisen. Neljäs rungon osien ryhmä sisältää kaikki lisät kuten listat, tunnukset, liikkuvien osien pinnoitteet ja muut sen sellaiset. Niiden vaihtaminen on myös melko helppoa, ja kun kaikki nämä lisät ovat huippukunnossa ne voivat parantaa merkittävästi autoa.

Rungon osien kuluminen

Ajoneuvon runko koostuu suurelta osin teräslevystä. Sen pahin vihollinen on ruoste. Tehtaan suojatoimenpiteet kuten alustansuoja, aukkojen tiivistäminen ja galvanoidut levyt, viivästyttävät ennenaikaista ruostumista. Kuitenkin aika on osoittanut, että myös sinkityt ajoneuvot voivat ruostua hyvin nopeasti tietyissä epäedullisssa olosuhteissa.
Jotta ajoneuvon progressiivinen ruostuminen voitaisiin estää, jokainen pieni ruostetahra tulisi poistaa välittömästi. Autoissa on erityisen ruosteelle alttiita kohtia, joihin ruostetta voidaan tyypillisesti ensimmäiseksi odottaa ilmestyvän. Raakarungon takaosassa pyöräkotelot ovat usein alttiina ruosteelle. Pyöristä ajon aikana irtoavat kivet tuhoavat vähitellen suojaavan lakkakerroksen pyöräkotelon alareunassa, jonka jälkeen kosteus ja ruoste vähitellen valtaavat alaa. Jos tämä havaitaan riittävän ajoissa, korroosio voidaan pysäyttää hiomalla ja uudelleen pinnoittamalla pyöräkotelot. Toinen monien autojen heikko kohta on on alusta. Sivuhelmat ovat yleisesti ruosteen vaivaamat. Syyt ovat osittain samat kuin pyöränkaarten kanssa. Puutteelliset varotoimet auton kanssa työskennellessä ovat myös toinen syy: helmat ovat sisältä tyhjää tilaa, johon vesi voi kerääntyä ja se taas voi helposti johtaa ruosteen puhkeamiseen. Vedellä on aikaa toimia katalyyttisenä ruostumisen nopeuttajana. Jos löydät ruostetta sivu helmoista, ainoa yleensä toimiva korjaus on leikata ruostunut osa pois ja hitsata teräslevy sen tilalle. Jos auto on vahvasti ruostunut, se on hylkäysperuste auton katsastuksessa.
Ovet ja etulokasuojat ovat myös ruostumisen kohteena. Näissä tilanteissa on yleensä järkevämpää vaihtaa koko osa korjaus yrityksen tekemisen asemesta. Korvattu osa on syytä maalata alkuperäisellä värillä, sillä eriväriset korin osta vähentävät ajoneuvon arvoa huomattavasti.
Puskurit on valmistettu nykyisin pääasiassa muovista. Niitä vaihtaessa joutuu yleensä löysäämään muutaman ruuvin ja asentamaan uuden osan. Kun kyseessä on massatuotantona valmistettu auto, uusien puskureiden ostaminen on yleensä melko edullista. Korkealaatuisissa urheilu coupé -autoissa ne voivat kuitenkin olla hyvin kalliita. Tästä syystä meillä on korjaussarjat muovisille puskureille, jotka korjaavat tai osittain pienentävät murtumia.
Autonvaraosatpro.fi -verkkokaupasta löydät lukuisia työkaluja, joiden avulla voit huoltaa ja parantaa auton koria. Valikoima sisältää kiillotusaineita ja maalipinnan puhdistusaineita, erityisiä autoshampoita ja erityisiä aineita alumiini osille. Ovet, lokasuojat ja puskurit on hankittava varaosamarkkinoilta. Verkkokaupan valikoimasta löydät usein erittäin sopivia vaihtoehtoja kalliille alkuperäisosille. Tämä tarkoittaa sitä, että voit korjata autosi vauriot edullisesti.

Bestseller: suosituimmat Kori-pääkategorian tuotteet

Muut osat autollesi