Kolariauto – aina asia murskaamolle?

Kolariauto – aina asia murskaamolle?

Auto koostuu hitsatusta rungosta, jonka osat on kiinnitetty niin, että ne voi irrottaa. Kiinnitys koostuu lähinnä ruuveista ja pidikkeistä. Aikaisemmin kolariauto oli ilmoitettava sellaisena, jos sen runko oli taipunut onnettomuudessa. Enää ei ole näin.

ostaa kolariautoja - mitä etsiä

Kun auto on ollut osallisena onnettomuudessa, on se kolariauto. On tehtävä ero raportoitavien ja ei-raportoitavien onnettomuus vahinkojen välille.

Yksiselitteistä määritelmää ei ole tähän mennessä määritelty. Tämä opaskirja toimii ohjeena sille, mitä on tarkkailtava auton historiassa kun harkitsee ostamista.

Ei-raportoitava onnettomuus vahinko

Ei-raportoitava onnettomuus vahinko On yleisesti hyväksyttävää, että pieniä kolhuja tai naarmuja ei tarvitse ilmoittaa.
Myös vaurioituneet valaisimet, sivupeilit ja muut lasiosat eivät vaadi ilmoittamista, mikäli vahingot voidaan korjata vaihtamalla nämä osat.

Onnettomuus vahingot, jotka voidaan helposti korjata

Onnettomuus vahingot, jotka voidaan helposti korjata

Onnettomuus vauriot on helppo korjata niin kauan kun runko ei ole taipunut. Runko koostuu katosta, kehyksestä, A-, B- ja C-pilareista, etu- ja takaosasta mukaan lukien lokasuojat. Niin kauan kun vauriot ovat rajoittuneet osiin, jotka on mahdollista irrottaa, korjaaminen on hyvin yksinkertaista; lokasuojat, konepellit, ovet, tavaratilan kannet ja puskurit on ruuvattava yksinkertaisesti pois ja korvattava uudet tai käytetyt osat asentamalla. Tämän voi tehdä kotona autotallissa.

Jarrulevyt halpoja - pikalähetys 24 tunnin

Vain ammattilaisille: rungon vahingot

Vain ammattilaisille: rungon vahingot

Jos rungon vahingoittuminen vaarantaa auton vakauden, voidaan se pelastaa vain ammattitaitoisella korjauksella. Tämä ei koske takalokasuojan pieniä lommoja, jotka voi aina suoristaa, paikata ja maalata.  Jos auton runko on ”vääntynyt”, sitä ei ole mahdollista korjata kotityökaluilla. Taivutetun kehyksen seurauksia ovat:

– ovat ja kannet eivät enää sulkeudu
– paneelien aukot eivät ole enää tasaisia
– ajovakaus on heikentynyt
Laske onnettomuusajoneuvon arvon menetys

Vahingoittunut tai ei-ammattimaisesti korjattu runko tekee autosta käyttökelvottoman. Se ei ole enää turvallinen liikenteeseen ja se on oltava parkissa kunnes korin korjaaja on sen suoristanut. Tämä vaatii korin oikaisu penkin käyttämistä. Ja vaikka auto voidaankin painaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa, pysyy se huomattavasti vähemmän vakaa kuin ennen onnettomuutta. Usein ammattimaiseen korjaukseen sisältyy erillisten kantavien levyjen ja palkkien vaihto. Paikallinen korjaamo ei aina ole varustettu riittävästi tällaisen korjauksen tekemiseen. Lyhyesti: auto, jossa on runkovaurioita, soveltuu usein ainoastaan osien toimittamiseen.

Entäpä kolariauton ostaminen?

Entäpä kolariauton ostaminen

Kolariautoa ostaessa on tärkeää saada etukäteen tietoja vahingoista ja etenkin korjatuista vaurioista. Onnettomuus vaurioiden ilmoittamatta jättäminen on petosyritys, mikä voidaan raportoida poliisille. Osto voidaan joka tapauksessa kumota.

Kolhuja ja naarmuja voi tuskin välttää auton käyttöiän aikana. Sinun tulisi olla realistinen: todennäköisyys sille, että autoon tulee sen olemassaolon aikana kolhuja, on aika korkea. Jos ostokyselyä tehdessä esitellään moitteeton, naarmuton ja lommoton auto, ole varuillasi. Jotakin todennäköisesti peitellään. Kysely on riittämätön. Auton onnettomuus vapaa kunto on mainittava nimenomaisesti auton ostosopimuksessa. “Tarkistettu ja hyväksytty” tai vastaavanlainen ilmaisu ei riitä määrittelemään sitä, onko auto todellakin onnettomuus vapaa. Ilman nimenomaista lausuntoa, auton onnettomuus vapaa kunto yleensä oletetaan, jos siitä ei ole toisin sanottu. Oikea kappale antaa kuitenkin vain tarvittavan oikeudellisen varmuuden.

auton kolarivaurio

Ei ole olemassa yleistä vastausta siihen kysymykseen, voiko onnettomuusautoa ostaa. Jos olet etsimässä halpaa käytettyä autoa, kolhujen ja naarmujen pitäisi itse asiassa olla tervetulleita tiettyyn mittaan asti. Ne alentavat auton arvoa huomattavasti ja ne ovat helposti korjattavissa. Jos kyseessä on kallis luksusauto, laajempia vahinkoja voidaan hyväksyä – sillä ehdolla, että sinulla keinot ammattimaiseen korjaukseen. Jäännösarvo perustuu periaatteessa sen onnettomuus vapaaseen kuntoon. Jäännösarvo voidaan mainita yksinkertaisesti verkossa ja se on ostohinnan määrittämisessä vahva argumentti.

Jopa -50% alennus ilmansuodattimista - osta halpaa netistä

Löysitkö hienon käytetyn auton – mitä seuraavaksi?

Kun käytetty auto on juuri maalattu ja kiiltävä, sinun tulisi olla varuillasi, kuten mainittiin aiemmin. Jos epäilet sen olevan kolariauto, kysele paljon. On suositeltavaa tuoda mukanaan pieni magneetti, johon on liitetty pala huopaa.

Aukkojen tarkistaminen
  • Aukkojen tarkistaminen – Seiso auton edessä ja katso konepellin ja lokasuojan välissä olevaa aukkoa. Tämän aukon tulisi olla saman kokoinen joka puolella. Jos se tuntuu isommalta vasemmalla puolella kun taas oikealla puolella konepelti ja lokasuoja näyttävät hiotuilta, jokin ei ole kunnossa. Sama koskee etulokasuojan ja ovien välissä olevaa tilaa. Myös tässä aukon tulisi olla tasainen. Sen ei pitäisi laajentua tai kaventua missään kohtaa.
    Avaa nyt kaikki ovet, kannet ja konepellit. Jos ne roikkuvat, ovat jumissa tai ne pystyy avaamaan vain voimaa käyttämällä, ovat ne kierossa. Roikkuvat ovet tai konepelti, joka ei suostu sulkeutumaan johtuvat vääntyneestä rungosta.
Paikkausten etsiminen
  • Paikkausten etsiminen – Tarkista korin linjat auton ovet suljettuina. Seiso suoraan etuvilkun edessä ja katso terävästi pitkin kylkeä. Aaltoilevat kohdat ovat merkki paikkaamisesta. Liikuta magneettia paikan päällä, mieluiten huopa puoli metallia vasten. Ethän halua maksaa pinnan naarmuttamisesta. Jos magneetin kiinnittymisessä on havaittavissa eroja, olet löytänyt täyteainetta.
Pois linjasta ja paljastavia maalijälkiä
  • Pois linjasta ja paljastavia maalijälkiä – Käynnistä moottori ja käännä ohjauspyörää kokonaan oikealle. Katso etupyörien kulutuspintaa. Jos ne ovat kuluneempia toisella puolella, ei auto ole linjassa. Tämä voi olla merkki niin pienistä kuin suuristakin onnettomuus vaurioista. Etsi maalijälkiä renkaista ja jarrusatuloista. Jos maalia on roiskunut parantelun aikana, kolariauto paljastuu. Toista prosessi kääntämällä renkaat toiselle puolelle.
  • Tarkista hitsauskohdat – Avaa konepelti ja tarkista etuosa todella huolellisesti. Onko asennettu uusi jäähdytin? Onko jäähdytintä kannatteleva alikehys myös uusi vai kenties “muotoon vasaroitu ? Etutörmäyksen tapauksessa alikehys on hitsattava. Hitsauskohdat voi nähdä saumoissa sekä mahdollisesti ulkonevassa hitsaus juovassa.
  • Käynnistetyt turvatyynyt? Tarkista sisustus. Aktivoiduista turvatyynyistä jää jälkiä. Selkeä merkki turvatyynyn aktivoitumisesta on valkoinen pöly. Liikuta istuinta eteen ja taakse etsiäksesi näitä hiukkasia. Sinun tulee olla selvästi varovainen värkätessäsi kojelaudan kanssa. Vedä varovasti ohjauspyörän turvatyynyn kantta. Kolariautoihin on asennettu usein väärennetty kansi. Se irtoaa nopeasti ja olet paljastanut huijarin.
  • Vie se testiajolle – Lyhyt koeajo antaa lisää selkeyttä. Jos auto vetää toiselle puolelle, on se väärin kohdistettu. Rikkoutunut pakoputki pitää ilmeisen kovaa ääntä. Koliseva ääni jarruttaessa on merkki jarruhihnojen toimintahäiriöstä. Tämä saa sinut kolariauton jäljille. Jos tätä ei ole etukäteen tehty erityisesti selväksi, suosittelemme antamaan olla. Sinua yritetään huijata ja tämä voi osoittautua hyvin kalliiksi.

Kolariauton myyminen

Kolariauton myyminen

Kolariauto on kauppakohde siinä missä mikä tahansa muukin kohde, ja se voidaan myydä ilman ongelmia, jos noudatat sääntöjä. Jos haluat myydä kolariautosi mahdollisimman pienellä arvonalentumisella, voit itse korjata pieniä vahinkoja. Huomio: mikäli ovat ja lokasuojat vaihdetaan, sinun on mainittava tästä. Valokuvat korjatuista vahingoista luovat luottamusta.

Luksusautojen kohdalla, korjaamon tekemät ammattimaiset korjaukset ovat suositeltavia. Lakut toimivat myös takuina ja vähentävät huomattavasti onnettomuuksien aiheuttamaa arvon alentumista. Lisäksi annat itsestäsi uskottavan ja luotettavan kuvan. Tämä tekee auton myynnistä yksinkertaisempaa ja suojaa sinua epämiellyttäviltä oikeudellisilta ongelmilta.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa arvonmenetyksen itsestäänselvyytenä myymällä auton näkyvillä vaurioilla. Tällä saat myös huomattavan luotettavuus bonuksen, sillä et yritä piilotella mitään. Mahdollinen ostaja varmasti arvostaa rehellisyyttäsi.

Foto: Nestor Rizhniak, underworld, correct pictures, Freedom_Studio, kvsan, Vereshchagin Dmitry, Dmitry Kalinovsky, loraks, baranq, Nestor Rizhniak / shutterstock.com