0

0.00

#

Jousitus - Tilaa netistä

Valitse ajoneuvo

Rekisterinumerolla

Premium-laatuiset Jousitus-auton osat

Parhaat Jousitus-auton osat huippuvalmistajilta

  • BILSTEIN Jousitus
  • SACHS Jousitus
  • MONROE Jousitus
  • KYB Jousitus

Jousitus - Tietoa toiminnasta, korjauksesta, ja vaihtamisesta

Auton jousitus pitää auton hallittavissa ja mukavana ajaa kaikenlaisessa maastossa tai valitulla väylällä. Jousitus ohjaa pyörien liikettä ylös- ja alaspäin. Auto käyttää tässä erilaisia järjestelmiä.

Erityyppiset jousitukset

Useimmissa ajoneuvoissa jousitus koostuu suuresta kierrejousesta ja iskunvaimentimesta. Iskunvaimennin asennetaan joko kierrejousen sisä- tai ulkopuolelle. Joustintuki on jousen ja iskunvaimentimen muodostama yksittäinen, erillinen komponentti, joka voidaan irroittaa yhtenä kappaleena. Useimmiten, iskunvaimennin on kierrejousen sisällä. McPhersonin joustintukeen kuuluu myös isku-jousi osa. Mutta kyseisessä mallissa joustintuki ja iskunvaimennin on sijoitettu vierekkäin. Jousen paine kohdistuu erilliseen levyyn, joka on hitsattu kiinteästi joustintukeen. McPherson joustintukia käytetään yleensä taka-akselilla ja ne on erityisen helppoa huoltaa ja helppoa vaihtaa. Usein, etuakselin iskunvaimentimet ja taka-akselin iskunvaimentimet jousen sisällä ovat erilaisia rakenteeltaan. Joskus esimerkiksi pakettiautoissa taka-akselilla on jopa lehtijouset. Ne koostuvat paketista ohuita metallilevyjä, jotka liukuvat ja ovat pinottu päällekkäin. Iskunvaimentimet täytetään joko kaasulla, öljyllä tai näiden yhdistelmällä. Kaasutäytteisissä iskunvaimentimissa, iskumäntä puristaa kaasua, joka tiivistyy nostaen painetta ja lisäten vastusta. Pyörän liike sen mekaanisten rajojen yli on siten estetty. Öljytäytteisissä iskunvaimentimissa, kevyttä öljyä puristetaan johtimien läpi, joka luo vaimentavan vaikutuksen.
Iskunvaimentimien käytölle vaihtoehtoisesti, hyvin suorituskykyisissä ajoneuvoissa käytetään myös hydropneumaattisia järjestelmiä. Ne on kiinnitetty ajoneuvoon. Paljon suuremman paineilman ja öljyn määrän ansiosta hydropneumaattisen jousituksen joustava vaikutus on huomattavasti suurempi kuin tavallisia iskunvaimentimia käytettäessä.

Havaitse ja korjaa vahingot

Vaurioituneen jousituksen havaitsee vahvasti heikentyneistä ajo-ominaisuuksista. Renkaat vinkuvat jopa normaalin ajon aikana, ajoneuvo heiluu epämiellyttävästi ja pito vähenee huomattavasti. Jopa heikko vaihteen paikalleen meno voi viitata vialliseen jousitukseen. Voit tarkistaa jousituksen kunnon työntämällä voimakkaasti ajoneuvoa alaspäin, kun se on paikallaan. Jos ajoneuvon jouset heiluvat 2-3 kertaa, iskunvaimennin on viallinen. Öljytäytteiset iskunvaimentimet voivat myös tuottaa epäilyttävän kurlutusäänen. Vioittumassa olevan iskunvaimentimen voi havaita katsomalla sitä tarkasti kun ajoneuvo on paikallaa. Jos siitä vuotaa öljyä, tiivisteet ovat rikki. Iskunvaimentimia ei voi korjata vaan ne voi ainoastaan vaihtaa uusiin. Ajoneuvon jouset ovat yleensä erittäin kestäviä. Iskunvaimentimia vaihdettaessa jouset olisi kuitenkin ainakin tarkistettava. Jos niissä havaitaan paljon ruostetta tai halkeamia ne on myös vaihdettava. Ajon aikana rikkoutuneella jousella on useimmiten katastrofaalinen vaikutus.
Iskunvaimentimen vaihtoon tarvitaan erikoistyökalua jota kutsutaan jousipuristimeksi. Tämä työkalun voi ostaa edullisesti ja sen avulla jousituksen korjaus onnistuu luotettavasti. Improvisoituja työkaluja, kuten liinojen käyttöä tai muita sopimattomia työkaluja tulee välttää. Äkillinen jousen vapautuminen johtaa erittäin suureen loukkaantumisriskiin.
Joustintuet tulee aina vaihtaa akseleittain, parhaimmassa tapauksessa kaikki auton joustintuet kerralla. Joustintuet ja iskunvaimentimet voi ostaa hyvin edullisesti autonvaraosatpro.fi -nettikaupasta. Verkkokaupassamme on aina myös erittäin mielenkiintoisia erikoistarjouksia.

Parasta laatua korjauksiin ja tuningiin

Kaikki valikoimissamme olevat jousituksen osat on tutkittu ja niitä koskevat tiukimmat mahdolliset laatuvaatimukset. Jousituksen on hyväksytty viritykseen, jonka avulla voit tehdä autosta urheilullisemman. Verkkokaupassamme olevat jousituksen osat ovat edullisia ja laadukkaita varaosia, jotka täyttävät vanhempien autojen vaatimukset ja parantavat autoa visuaalisesti ja teknisestu. Tämä tekee autonvaraosatpro.fi -verkkokaupasta yhden suosituimmista kauppiaista harrastajien, ammattilais korjaamojen, tuning asiantuntijoiden ja kilpa-autotallien keskuudessa.

Bestseller: suosituimmat Jousitus-pääkategorian tuotteet